Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους ! Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου (video)

Πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν σε όλη σχεδον την Ελλάδα από το απόγευμα κυρίως της Παρασκευής με πολλές κατα διαστήματα βροχές που στα δυτικά θα έχουν και αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια απ' ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Μια μετεο-κατάσταση που δεν αποκλείεται να διατηρηθεί έως και το πρώτο πενθήμερο του Φλεβάρη αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο άυξησης της στάθμης χειμάρρων, ποταμών, τοπικών πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Οι νοτιάδες όμως θα ανεβάσουν πολύ τη θερμοκρασία κι έτσι την Κυριακή οπου αναμένεται περισσότερη ηλιοφάνεια με κάποια πιθανή μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχες, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 17-19 και στα κεντροανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στην νότια νησιωτική Ελλάδα ίσως ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
  • Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)


Μας το κοινοποίησε το seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ