Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στήσε το δικό σου Pirate Bay

Το torrent website ISOhunt, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα roll-your-own, το οποίο είναι open source, και είναι μια νέα έκδοση, του περίφημου The Pirate Bay.

Το κίνητρο του IsoHunt, για αυτήν τη κυκλοφορία, βασίζεται στο ότι μεγάλοι στόχοι όπως το Pirate Bay, θα κλείσουν, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Όσο περισσότερα είναι όμως τα website τέτοιου τύπου τόσο ποιο δύσκολο θα είναι το έργο των αρχών. Το “OpenBay” σημαίνει θα υπάρχουν περισσότεροι στόχοι για τις αρχές.

Μάλιστα το νέο OpenBay, αναφέρει σε δήλωση μέσα στο site, ότι γεγονότα όπως αυτό που έγινε με το The Pirate Bay και με τοIsoHunt, πρέπει να μελετηθούν και να μάθουμε από αυτά, και κλείνοντας αναφέρει ότι η εποχή των μεμονωμένων torrent website, έχει πλέον τελειώσει.

Το IsoHunt, προσφέρει επίσης και ένα οδηγό πέντε βημάτων εγκατάστασης, με αποκορύφωμα ένα wizard installation, που λέει “… θα δώσει σε όλους ακόμη και με την ελάχιστη γνώση, του πώς το διαδικτύου λειτουργεί και οι ιστοσελίδες και βασικές γνώσεις διακομιστών με βασικό εξοπλισμό, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δικό τους, αντίγραφο του Pirate Bay.”

Υπάρχει επίσης ένα αντίγραφο της τελευταίας γνωστής βάσης δεδομένων του Pirate Bay, διαθέσιμο, καθώς και περιεχόμενο από το IsoHunt και το Kick Ass Torrents.

Δε ξέρουμε ακόμη αν το site προσφέρει απλά εργαλεία ώστε να καλύψει την παρουσία ή τις συνδέσεις των OpenBay hosts, έτσι ώστε εκείνοι που επιλέγουν να εφαρμόσουν αυτό το λογισμικό φαίνεται σαν να προσκαλούν τις αρχές να τους κλείσουν άμεσα.

Αν οι αρχές όμως, μπορέσουν να κλείσουν εκατοντάδες, ή χιλιάδες, torrent sites μένει να διαπιστωθεί. ΤοIsoHunt βάζει στοίχημα ότι δε μπορούν, ή δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσουν με το ραγδαίο πλέονπολλαπλασιασμό τους.

SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ