Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η νέα τηλεοπτική σεζόν αναμένεται καυτή

Τα κανάλια βάζουν τα δυνατά τους και βγαίνουν στον ανταγωνισμό...
Η περσινή σεζόν έδειξε ότι ξεκίνησε η ανάκαμψη στο τηλεοπτικό τοπίο συγκριτικά με τα 4 προηγούμενα χρόνια, όπου, τα κανάλια έζησαν εποχές φτώχειας,

Την αρχή έκανε πέρσι ο ΑΝΤ1 αφού κατάφερε να χτίσει όλες τις ζώνες και να σημειώσει υψηλά νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο ΑLPHA έδειξε ότι μπορεί να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες προτάσεις στο τηλεοπτικό κοινό, αφού τόσο η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «HAPPY DAY» έτριξε τα δόντια σε δυνατούς αντιπάλους, όσο και στην Prime time ζώνη με τη «Μουρμούρα» που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό.

Για το MEGA η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο μετά την αποχώρηση του Πέτρου Μπούτου, όσο και με εσωτερικά προβλήματα του καναλιού, αυτή τη στιγμή όμως έχουμε ενδείξεις ότι το κανάλι της Μεσογείων θέλει να ανακάμψει και να επιστρέψει στις παλιές ένδοξες μέρες.

Ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός λοιπόν, μετρώντας τις δυνάμεις του κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, και προσπαθώντας να παρουσιάσει στους τηλεθεατές ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, επενδύει τόσο στην ψυχαγωγία, όσο και στην ενημέρωση.
Εντάσσοντας στα προγράμματα τους οι σταθμοί σειρές μυθοπλασίας αλλά και σόου, θέλουν να κερδίσουν μια υψηλή θέση στους πίνακες τηλεθέασης που θα είναι το διαβατήριο για τη διαφημιστική αγορά.

Ο ΑΝΤ1 , φέτος ανοίγεται στη μυθοπλασία, κατηγορία που πέρσι δεν είχε δώσει ιδιαίτερο βάρος, το Mega στα σόου, που μετά το J2US, επανέρχεται με δύο νέες προτάσεις, το Music school και το Rising star, ελπίζοντας να κερδίσει τους τηλεθεατές.

Ο ανταγωνισμός φέτος προβλέπεται σκληρός, πράγμα που δείχνει ότι θα κινηθεί η αγορά, αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά θα υπάρξουν και πολλές επιλογές για το τηλεοπτικό κοινό.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η προσπάθεια μικρότερων καναλιών, όπως το Εpsilon-tv, το οποίο πρωτοβγήκε στον αέρα πέρσι τον Οκτώβριο και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να μαζέψει δυνατά πρόσωπα και να βγάλει στον τηλεοπτικό αέρα πολλές ζωντανές εκπομπές και όπως φαίνεται θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά.

Υπάρχουν λοιπόν , όλες ο προϋποθέσεις και ενδείξεις ώστε η φετινή σεζόν 2014-2015 φέρει στο τηλεοπτικό τοπίο άρωμα παλιών καλών εποχών της ελληνικής τηλεόρασης.

Φυσικά αυτό θα κριθεί όταν θα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των καναλιών και θα βγουν στον αέρα τα τηλεοπτικά προγράμματα.

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ