Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-0

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις τους –με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σίλντενφελντ- κι έμειναν στο 0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης, μέσα στο Βέλγιο.
Ένα αποτέλεσμα που αφήνει… ορθάνοιχτο το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, εφόσον την προσεχή Τρίτη στο... καμίνι της Λεωφόρου, η ομάδα του Αναστασίου κάνει το καθήκον της και επιβεβαιώσει με γκολ πως είναι καλύτερη απ’ την αντίπαλό της!


Το ματς
Και οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να δώσουν γρήγορο τέμπο στο ματς. Με τη Σταντάρ, βέβαια, να εμφανίζει περισσότερα σημάδια υπεροχής στον αγωνιστικό χώρο. Και ήταν αυτή που επιχείρησε να απειλήσει πραγματικά για πρώτη φορά, αλλά το σουτ του Μπιά κόντραρε. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο κέντρο. Έκανε αρκετά αβιάστα λάθη, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα κι αυτό όχι μόνο δεν τον έκανε επιθετικό, αλλά πολλές φορές δημιουργούσε και «θέματα» πίσω. Και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21’ για να νιώσει καυτή την… ανάσα του Μπεργκ η βελγική άμυνα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν… Μπεργκ!
Το πρόβλημα στον άξονα για το τριφύλλι παρέμενε. Δεν μπορούσε να απειλήσει, οι Πέτριτς και Μπεργκ έμοιαζαν απομονωμένοι και κόντρα σε έναν αντίπαλο που επ’ ουδενί δεν φόβιζε, χανόταν πολύτιμος χρόνος για το «πολυπόθητο» γκολ. Κι αφού οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι… φαντεζί, ο Νάνο προσπάθησε να το πάρει πάνω του, αλλά η βολίδα του βρήκε «αντίσταση» απ’ τον Καβασίμα. Και μάλλον φυσιολογικά οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα, με το 0-0 να διατηρείται και τις δύο ομάδες να μην δείχνουν κάποια σαφή ανωτερότητα στο χορτάρι.
Στο δεύτερο μέρος, η ελληνική ομάδα μπήκε με άλλη διάθεση. Με διάθεση να «πνίξει» τους Βέλγους, να τους δείξει ποιος κάνει κουμάντο και ποιος είναι ο πραγματικός Ευρωπαίος. Αλλά τη μία, το «τρελό» του Ζέκα αποκρούστηκε απ’ τον αντίπαλο γκολκίπερ (σε σέντρα-σουτ), απ’ την άλλη, ο Πέτριτς προτίμησε να φανεί περισσότερο ομαδικός απ’ ότι θα χρειαζόταν στην προκειμένη φάση και χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο 57’. Κι όσο προχωρούσε το ματς, όλο κι ανέβαζε στροφές το τριφύλλι. Κι όλο έκλεινε στα καρέ της την Σταντάρ. Κι όλο της αποδείκνυε πως… έρχεται το γκολάκι!
Και θα μπορούσε να ‘χε έρθει, αλλά θες και τύχη σε κάποιες περιπτώσεις. Τύχη που ΔΕΝ είχε ο Σίλντενφελντ στο 64’. Διότι η… παιδική χαρά στην άμυνα των Βέλγων, θα μπορούσε να τιμωρηθεί απ’ τον Κροάτη αμυντικό, αλλά ο «κεραυνός» του σταμάτησε στο δοκάρι του Ιάπωνα και ανάγκασε την πράσινη αποστολή να… τραβάει τα μαλλιά της με την «γκαντεμιά». Χρειαζόταν μια «τόνωση» στην επίθεση απ’ τον Αναστασίου και την προσέφερε με τους Πράνιτς και Καρέλη. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως μετά το 75’ άρχισαν να χάνουν τις δυνάμεις τους οι πράσινοι (δεδομένου και της εποχής που είμαστε). Και γι’ αυτό χρειάστηκε τη μια φορά ο Κοτσόλης να πει «όχι» και την άλλη ο Κουτρουμπής (με απίστευτο τάκλιν) να κρατήσουν όρθια την ομάδας τους μέσα στο Βέλγιο και το τελικό 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (71’ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (84’ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64’ Πράνιτς), Μπεργκ.
Στον πάγκο έμειναν οι: Στιλ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας.

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Σιμάν (62’ Μποκού), Μαρκέ, Καρσελά, Μπιά (82’ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ