Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Νέο ρεκόρ υδρολίσθησης (video)

Η Formula Offroad είναι αυτά τα απίθανα εκτός δρόμου οχήματα που συνήθως είναι σωληνωτά με ελάχιστα κομμάτια αμαξώματος και θηριώδεις κινητήρες ρυθμισμένους ώστε να αποδίδουν ροπή αρκετή να τα κάνει να σκαρφαλώνουν σε πλαγιές.

Στο πλαίσιο ενός αγώνα της Formula Offroad ο πολύπειρος Gudbjorn Grimsson αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι άκρως εντυπωσιακό από αυτά που οι οδηγοί της Formula Offroad κάνουν για πλάκα όταν προπονούνται. 

Να οδηγήσει όσο μακρύτερα μπορεί πάνω σε μια υδάτινη επιφάνεια. Αυτή τη φορά ωστόσο δεν ήταν προπόνηση γιατί ο κόσμος που είχε μαζευτεί να παρακολουθήσει τον αγώνα περίμενε με αγωνία ένα ρεκόρ. 

Έτσι ο Ισλανδός έβαλε πρώτη στο κιβώτιο (ή ότι άλλη ταχύτητα διαθέτουν αυτά τα αυτοκίνητα τέλος πάντων) στο ειδικά διαμορφωμένο Ford Bronco του που αποδίδει περισσότερους από 1.600ps και πήρε φόρα. Όταν πάτησε ξανά στέρεο έδαφος είχε αφήσει πίσω του 305m νερού και τα είχε περάσει με μια ανάσα σχεδόν σαν να το έκανε κάθε μέρα. 

Μόνο που αυτό δεν είχε ξαναγίνει ποτέ και να φανταστείτε πως το Bronco για το συγκεκριμένο αγώνα ήταν ρυθμισμένο στους 1.000ps. Ο ευτραφής Grimsson μετά την προσπάθειά του έμεινε με ένα οριακά ηλίθιο χαμόγελο στο πρόσωπό του για αρκετή ώρα και δήλωσε πως αυτό του το πέρασμα ήταν σαν πολλαπλός οργασμός.





http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=4643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ