Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η σεζόν του ΠΑΟΚ μέσα από infographics – Σύγκριση με την τελευταία δεκαετία

Ακρως αποτελεσματική από πλευράς αριθμών, αλλά προβληματική σε ό,τι αφορά στην επίτευξη στόχων και την αγωνιστική πρόοδο ήταν για τον ΠΑΟΚ η σεζόν που ολοκληρώθηκε. Πιο μεγάλη από κάθε άλλη λόγω της καλής πορείας του Δικεφάλου στην Ευρώπη και της πρόκρισής του στον τελικό Κυπέλλου και ιδιαίτερα παραγωγική.

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία του κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 100 γκολ, στέλνοντας 106 φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Επίδοση που είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου πίσω από τη σεζόν 2000-01. Τότε ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο είχε σημειώσει 126 γκολ σε 53 αγώνες έχοντας σαφώς μεγαλύτερο μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα. Η διαφορά, βέβαια, είναι πως τότε το σύστημα διεξαγωγής Κυπέλλου ήταν διαφορετικό (όμιλοι με διπλούς αγώνες) με τον ΠΑΟΚ να δίνει 17 ματς μέχρι να φτάσει στον τίτλο και να σημειώνει 51 γκολ!

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν αναδείχτηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης με 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κλάους συμπλήρωσε 57 γκολ τις τρεις τελευταίες σεζόν όντας μακράν ο πιο παραγωγικός ποδοσφαριστής της ομάδας. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, τριτος σκόρερ με 12 γκολ, μοιράζεται με τον Αθανασιάδη τις πρωτιές την τελευταία δεκαετία, αφού είχε πρωτεύσει τις σεζόν 2004-05 (17 γκολ), 2005-06 (20 γκολ) και 2010-11 (12 γκολ).

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν είχε πολύ μεγαλύτερο πλουραλισμό από κάθε άλλη φορά. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 24 διαφορετικοί παίκτες είδαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Σχεδόν διπλάσιοι από τους 13 της σεζόν 2004-05 και οκτώ περισσότεροι από το προηγούμενο ρεκόρ – της σεζόν 2012-13 – με 18 παίκτες. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη φορά, 38 τον αριθμό, έδωσε τις περισσότερες ασίστ (64), ενώ ολοκλήρωσε αήττητος τις εγχώριες υποχρεώσεις του στην Τούμπα. Εκτός έδρας, βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει μια από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων χρόνων.

Το paokfc.gr ετοίμασε την απεικόνιση της σεζόν με τη βοήθεια της στατιστικής και έκανε σύγκριση με τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία μέσω infographics.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ