Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΓΩ... (εθελοντική δράση φοιτητριών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

Σε βιωματική δράση με τίτλο «Αν ήσουν εγώ…», που σκοπό έχει να φέρει κοινούς ανθρώπους -έστω και για λίγο- στη θέση ενός ατόμου με αναπηρία, μετείχαν εθελοντικά φοιτήτριες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δράση διοργανώθηκε πρόσφατα στην Κατερίνη από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣτηρίΖω» και σε αυτήν έλαβαν μέρος και μαθητές τοπικού σχολείου.

Η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ.Λευκοθέα Καρτασίδου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη συμμετοχή των εθελοντριών, επισήμανε τη συνέπεια του Τμήματος στη σύνδεσή του με την κοινωνία, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και ευχαρίστησε θερμά τις φοιτήτριες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και για άλλη μια φορά επέδειξαν εξαιρετικό ήθος και έκαναν το νόημα του εθελοντισμού πράξη.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής είναι πάντα κοντά στην τοπική κοινωνία, στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε συλλόγους για άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες με απώτερο σκοπό την προαγωγή της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης. Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες αποτελούν την παρακαταθήκη του Τμήματος.

Η τεχνογνωσία που παρέχει το Τμήμα αναγνωρίζεται και σε επίπεδο εκτός Ελλάδος μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το πρόγραμμα TEMPUS "Support and Inclusion of Students with Disabilities at Higher Education Institutions in Montenegro" {SINC@HE}.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 18-20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των εταίρων, μελών ΔΕΠ αλλά και φοιτητών του Τμήματος όπου θα παρουσιασθούν οι καλές πρακτικές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ