Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Σταύρος στις γειτονιές - Το σχέδιο για την Ξηροκρήνη (video)

«Στα αποπαίδια της σημερινής δημοτικής αρχής και η Ξηροκρήνη.»
Ο Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε το σχέδιό του για την αναβάθμιση της περιοχής.
«Η Ξηροκρήνη είναι μια ακόμα συνοικία της πόλης, που έχει εγκαταλειφθεί …στον αυτόματο πιλότο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη σημερινή περιήγησή του στην περιοχή, και συμπλήρωσε: «Τις γειτονιές της πόλης που αποτελούν “αποπαίδια” τις σημερινής αρχής, εμείς δεν θα τις αφήσουμε στην τύχη τους. Έχουμε σχέδιο και τη βούληση να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο.»

Ο Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» για την περιοχή της Ξηροκρήνης, στο πλαίσιο του οποίου, προβλέπονται:

· Ανάπλαση των αδιαμόρφωτων κοινόχρηστων χώρων (αλάνες) που καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα και φορτηγά στη συμβολή των οδών Δραγουμάνου και Μαργαροπούλου, καθώς και στη συμβολή των οδών Δραγουμάνου και Λαγκαδά.

· Διαμόρφωση χώρου πρασίνου με ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται επί της οδού Λαγκαδά, με παράλληλη ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων και επίσπευση της διάνοιξης της οδού.

· Απομάκρυνση αυθαιρέτων κατασκευών από το Οικοδομικό Τετράγωνο Λαγκαδά-Τερτσέτη-Πολυζωίδη και προώθηση της κατασκευής παιδικού σταθμού και δημοτικού ιατρείου.

· Ενίσχυση πρασίνου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής

· Βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού για την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων.

Κάτοικοι της περιοχής, που συνομίλησαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο ανέδειξαν το πρόβλημα των εργατικών κατοικιών «Αξιός», που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα συντήρησης. Ο Σταύρος Καλαφάτης που έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν τις συγκεκριμένες εργατικές κατοικίες, υπογράμμισε ότι ο ΟΕΚ όφειλε να μεριμνήσει περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Δεσμεύθηκε δε, να προωθήσει τόσο προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και προς τα αρμόδια υπουργεία, πρόταση για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος, ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, καθώς και την κατασκευή παιδικής χαράς και γηπέδου αθλοπαιδιών.

«Δημιουργώντας κοινωνικές δομές και εξυπηρετήσεις, αναβαθμίζοντας το δημόσιο χώρο, ενισχύοντας το πράσινο μέσα στην πόλη, βελτιώνοντας τον ηλεκτροφωτισμό και τα πεζοδρόμια στις γειτονιές, μπορούμε να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς και ελκυστικές, όχι απλώς για να τις κατοικεί κανείς, αλλά για να τις ζει, πραγματικά», κατέληξε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Οι κάτοικοι της Ξηροκρήνης, δεν αξίζουν την παραμέληση που υφίστανται. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν και μπορούν να αποκτήσουν γειτονιές εντάξει σε όλα.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ