Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Απάντηση Μηταφίδη στον Μπουτάρη

Η πολιτική κριτική δεν είναι θέμα ούτε σαβουάρ βιβρ ούτε χαβαλέ σε μπαρ, όπως θα ήθελε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Προσκολλημένος στη λογική του παρακμιακού life style, επιδιώκει να επανεκλεγεί σε μια πόλη τσακισμένη από τη μνημονιακή πολιτική, με όρους που καθορίζουν τα μεγάλα συγκροτήματα παραπληροφόρησης, τα βασικά δηλαδή εργαλεία της μνημονιακής πολιτικής.

Ο κ. Μπουτάρης επιχειρεί να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στο δικό του γήπεδο, με όπλο το φαίνεσθαι, ανακαλύπτοντας έπειτα από τριάμισι χρόνια ότι η κυβέρνηση διέλυσε την ήδη ευνουχισμένη Aυτοδιοίκηση, αφού την αλυσόδεσε στη μνημονιακή της πολιτική. Αυτήν την πολιτική την οποία στήριξε με όλες τις δυνάμεις του ο κ. Δήμαρχος.

Τώρα διαμαρτύρεται ότι οι καταγγελίες μου για την προεκλογική εκμετάλλευση του δήμου «αγγίζουν τα όρια της κακοήθειας» και ότι στόχος της παράταξής μας «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» είναι να γίνει ο Δήμος «εργαλείο αντίστασης». Επιτέλους, ο κ. Μπουτάρης κατάλαβε ότι η παράταξή μας δεν είναι υποχείριο της φαύλης εξουσίας με την οποία ο ίδιος συμπλέει.

Ναι λοιπόν, η δική μας παράταξη θέλει το δήμο εργαλείο αντίστασης για όσο θα παραμένει στην εξουσία το δίδυμο της συμφοράς ΝΔ-ΠαΣοΚ. Και θα παραμείνει εργαλείο αντίστασης, έως ότου όλοι οι δημότες εξασφαλίσουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους: τροφή, περίθαλψη, εκπαίδευση, νερό και ηλεκτρισμό.

Όσο για την «κακοήθειά» που μου προσάπτει, ας κρίνουν οι κάτοικοι της πόλης. «Κακοήθη» με χαρακτήρισε και ο «ευυπόληπτος» πρόεδρος του έκτακτου στρατοδικείου που καταδίκασε τα μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης στην οποία συμμετείχα.

Η «κακοήθειά» μου απέναντι στους βιαστές της Δημοκρατίας, απέναντι στο σημερινό αυταρχικό καθεστώς, δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι, όπως επιχειρούν διάφοροι με όψιμες μεταμφιέσεις σε «ανεξάρτητους» ή «αντάρτες» - π.χ. ο κ. Μπουτάρης.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα για τους δημότες. Κριτήριό μας είναι η εκτίμηση και υποστήριξη των πολιτών που υποφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ