Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ

Πρόταση για τη διάσωση του Γ.Σ. Ηρακλή αποφάσισε να αποστείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας προς τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού, μετά από συζήτηση του θέματος κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή που συστάθηκε για τη διάσωση του Γ.Σ. Ηρακλή, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή, περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις (πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης») και νομικούς συμβούλους της Π.Κ.Μ, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του Γ.Σ. Ηρακλή, πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επαναλειτουργία του ΑΦΜ, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργεί νομότυπα και να μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Επιπλέον, προτάθηκε με ρητή διάταξη να απαλλαχθεί η προσωρινή διοίκηση που θα αναλάβει κάθε ευθύνη (ποινική, αστική, φορολογική, κτλ) για τις οφειλές που αφορούν το παρελθόν, έτσι ώστε ο Σύλλογος να μπορεί να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να λειτουργήσει κανονικά, ενώ, παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να καταβάλλει ένα ποσό και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συμφώνησε με τις παραπάνω προτάσεις και αποφάσισε να αποσταλούν στα αρμόδια υπουργεία.

«Μετά από πολλές συνεδριάσεις και σε συνεργασία με τον Γ.Σ Ηρακλή και τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας, καταλήξαμε σε ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συμφωνήσαμε πως τα όποια φυσικά πρόσωπα εξέδωσαν τα πλαστά τιμολόγια δεν γίνεται να βαραίνουν την ιδέα του Ηρακλή. Αφού τα ποινικά δικαστήρια δώσουν την ευθύνη στα φυσικά πρόσωπα, τότε αυτά θα αναλάβουν την ευθύνη και ο Ηρακλής θα είναι καθαρός και έξω από κάθε ευθύνη. Θέλουμε να ανοίξει το ΑΦΜ. Η Βουλή νομοθετεί και εμείς κάνουμε προτάσεις, ώστε να βοηθήσουμε να βγει μια απόφαση για τη διάσωση του ιστορικού αυτού σωματείου», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Επιτροπής για τη διάσωση του Ηρακλή Γιώργος Τσαμασλής.

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Βασίλης Ανατολίτης επεσήμανε ότι «όπως είναι γνωστό ο σύλλογος διατηρεί στη δύναμη του 17 τμήματα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι και μόνο για τα πάγια έξοδα αυτών, αλλά και για τα γενικά έξοδα χρειάζεται να υπάρχει ένα ταμείο για να μπορεί να λειτουργεί ο σύλλογος. Σήμερα, δυστυχώς, χωρίς ούτε ένα έσοδο ο σύλλογος οδηγείται μαθηματικά σε αθλητικό μαρασμό. Γι’ αυτό ζητάμε την επαναλειτουργία του ΑΦΜ, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργεί νομότυπα και να μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ