Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

''Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.......ΠΑΙΖΕΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ'' (φωτογραφίες)

Οι «Πυγολαμπίδες στο κλουβί», με μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή δράση, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Fons Peritiae με τίτλο «Η Οικογένεια στο Μουσείο», με παράλληλα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, επέλεξε το Ολυμπιακό Μουσείο-ΟΠΑΠ για αυτόν τον μήνα, προκειμένου να μεταφέρει το πολιτιστικό μήνυμα, πως τα Μουσεία μας, είναι οι πιο φιλόξενοι οικοδεσπότες! 
Έτσι, την Κυριακή 30 Μαρτίου, παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών με τους γονείς τους, επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό μας Μουσείο και για παραπάνω από δύο ώρες, πέρασαν μοναδικές, ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές, παίζοντας αλλά και μαθαίνοντας.... Εξαντλώντας την αυθόρμητη εξερευνητική τους συμπεριφορά, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν στην καινοτόμο δράση, ικανοποίησαν την περιέργεια και το ενδιαφέρον τους για μάθηση, γύρω από την ιστορία των σύγχρονων και των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού καθώς και τις αρχές του ''ευ αγωνίζεσθαι''. Οι πυγολαμπίδες στο κλουβί και το fons peritiae, σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου-ΟΠΑΠ, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, δημιουργικά παιχνίδια και συναρπαστικές δραστηριότητες, αφιερωμένες και βασισμένες στην αθλητική ιστορία της χώρας μας, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα ιστορικά Ολυμπιακά τεκμήρια, που παρουσιάζονται στη μόνιμη έκθεση ''Ολυμπιακοί Αγώνες'' του μοναδικού στη χώρα μας, Ολυμπιακού Μουσείου.

Το Μουσείο, στηρίζει από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του - πρόσφατα και μέσα από τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, που εγκαινίασε πριν από δύο χρόνια - δημιουργικές, συλλογικές προσπάθειες σχεδιασμού και υλοποίησης πρωτοβουλιών και ενεργειών, που έχουν σαν στόχο να συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της οικογένειας για γνωριμία με την πολύτιμη πηγή πολιτισμικής, ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης, το σύγχρονο μουσείο.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής δράσης, η Διευθύντρια του μουσείου Κ. Ουδατζή, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, σε όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους των ''πυγολαμπίδων'' και του Μουσείου, επιβραβεύοντας την έννοια της συμμετοχής.

Ευχαριστούμε όλη την ομάδα των ''Πυγολαμπίδων στο κλουβί'' και ιδιαίτερα την υπεύθυνη κα Ιωάννα Σεραφειμίδου και τη μουσειολόγο Δέσποινα Τσιπτσέ, για την υλοποίηση της δράσης, καθώς και το KITCHEN BAR για το παιδικό μενού - έκπληξη που μας επιφυλάσσει στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής εκδήλωσης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ