Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

Μια ομέτα διαφορετική από τις συνηθισμένες σας προτείνουμε σήμερα. Είναι λίγο πιο μπελαλιδικη αλλα το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Δείτε πώς θα την φτιάξετε:

Υλικά
200 γρ. σπαγγέτι
2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 αυγά
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο νερό. Όταν τα σπαγγέτι έχουν βράσει αλ ντέντε, τα τραβάμε με τσιμπίδα και τα περνάμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
Πλένουμε, σκουπίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά, τον καβουρδίζουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 1/2 φλ. ζωμό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαγγέτι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα σπαγγέτι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο μίγμα του τηγανιού. Ανακατεύουμε μαλακά και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα υλικά να πάρουν τη μορφή ομελέτας. Όταν η ομελέτα σχηματίσει κρούστα από την πλευρά που είναι στο τηγάνι, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε την ομελέτα, ενώ την κόβουμε σε κομμάτια και την συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Extra tip
Αντί για κολοκυθάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνα ή μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ