Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΜΩΡΑΛΗ, ΣΑΡΡΗ

Απαντήσεις σε όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Superleague Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, έδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Sentra 103,3:

"Καταρχήν ο κύριος Μώραλης είπε πως βαρέθηκε να ακούει καταγγελίες. Γιατί βαρέθηκε; Δεν τον προβλημάτισε το γεγονός πως αντιδρούν αξιόπιστοι άνθρωποι που έχουν δαπανήσει περιουσίες, εν αντιθέσει με τον ίδιο που επάγγελμά του είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς ανιδιοτελώς και από το πάθος μας για το ποδόσφαιρο δαπανούμε χρήματα που βγάζουμε από τα καταξιωμένα επαγγέλματά μας. Δεν είναι μόνο ο Κούγιας. Είναι ο Βελλής, ο Σαββίδης, παλιότερα ο Μπατατούδης και Μυτιληναίος, που έφυγαν αηδιασμένοι. Και ο κύριος Μώραλης έχει συνομιλητές τον Μποροβήλο, τον πρόεδρο του Πανιωνίου που είναι περιπτεράς, τον πρόεδρο του Πλατανιά που έχει νυχτερινό μπαρ.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη, της Καλλονής; Τι δουλειά κάνουν; Αυτούς δεν τους βαριέται; Όσο για τις αποδείξεις που ζητάει, ο κύριος Μώραλης πρέπει να μάθει πως η δικαιοσύνη, επειδή το οικονομικό έγκλημα δεν μπορεί να αποδειχθεί, λειτουργεί πλέον με αποχρώσες ενδείξεις (συνομιλίες, τραπεζικοί λογαριασμοί, καταθέσεις κλπ). Έτσι καταδικάστηκε ο Ψωμιάδης και ο Τσοχατζόπουλος. Κανείς δεν είναι μπροστά για να αποδείξει κάτι. Η καραμέλα των αποδείξεων δεν περνάει πλέον. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας του στησίματος ενός αγώνα".

Για τον Σταμάτη Βελλή και τον Απόλλωνα:

"Πριν από τέσσερα χρόνια σε έναν αγώνα με τον Απόλλωνα κερδίζαμε με 1-0, μείναμε με 9 παίκτες και τελικά χάσαμε με 2-1. Στο τέλος, είδα κάποιον σε μία Πόρσε που εκ των υστέρων έμαθα πως είναι ο Βελλής. Εγώ ήμουν οργισμένος και εκείνος μου είπε με στιλ σοφιστικέ "δεν έχεις μάθει να χάνεις". Ποιος εγώ, που έχω μάθει να χάνω μονίμως... Του είπα πως όταν θα έρθει η ώρα σου, γιατί τότε του χάιδευαν τα αυτιά, θα κλαις με μαύρο δάκρυ και φρόντισε να μην έχεις πιστόλι πάνω σου...

Είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του. Ο Άρης έπεσε, θα πέσει και ο Απόλλωνας. Ένα μήνα πριν το τέλος αποφάσισα να γίνουν μπαράζ και δεν ντρέπονται να κάνουν και συνεντεύξεις Τύπου... Στα μπαράζ βέβαια θα παίξει μια από τις αγαπημένες ομάδες του συστήματος. Ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος, η Βέροια ή ο Λεβαδειακός".

Για το λόγο που θεωρεί ότι ο Βελλής έχει μπει στο στόχαστρο:

"Γιατί είναι ανεξάρτητη ομάδα. Γιατί δεν είναι στην ομάδα των ομάδων που κερδίζουν τη μία αγωνιστική εκτός έδρας και χάνουν την άλλη εντός. Είναι περίεργα τα αποτελέσματα του Πανιωνίου, του Εργοτέλη, της Βέροιας, του Λεβαδειακού, του Πλατανιά, δυστυχώς ακόμα και του ΠΑΣ. Δείτε πως όταν κινδυνεύει μια ομάδα ξαφνικά κάνει μια καταπληκτική νίκη, με βοήθεια διαιτητή ή όχι".

Για τον Σαρρή που είπε ότι... λυπάται τους διαιτητές:

"Γιατί τους λυπάται; Στο απυρόβλητο είναι οι διαιτητές; Εγώ δεν καταλαβαίνω το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κόντρα στο σύνταγμα. Δεν μπορεί να είναι πέρα των νόμων. Και μετά να επιλέγεις διαιτητές που έχουν κάνει όργια, όπως οι Αμπάρκιολης, Δημητρόπουλος, ενώ ετοιμάζουν και τον Φουκάκη. Γίνεται στις εξετάσεις των διαιτητών να βάζει τα θέματα ο Κουρίδης και μετά να διορθώνει τα γραπτά;".

Για την αποχώρησή του από την Παναχαϊκή:

"Εγώ έχω μια καριέρα ζηλευτή... Κανείς δεν έχει πει πως δεν είμαι καλός δικηγόρος. Μου αναθέτουν κορυφαίες υποθέσεις. Κι από φτωχό παιδί έφτασα να έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ομάδα. Δεν δέχομαι λοιπόν αυτόν τον κατεξευτελισμό από ανθρώπους που ούτε στη ζωή τους ούτε στη δουλειά τους πέτυχαν κάτι και κάνουν κουμάντο στην ψυχική υγεία επτά εκατομμυρίων Ελλήνων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν επτά εκατομμύρια Έλληνας που ταλαιπωρούνται για χάρη μιας ομάδας που απολαμβάνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Και βεβαίως τα απολαμβάνει δικαίως γιατί έχει την καλύτερη ομάδα, αλλά για να κάνει αυτήν την ομάδα και να μπορεί να αγοράζει τέτοιους παίκτες και προπονητές, το έκανε εις βάρος των άλλων ομάδων.

Γιατί είναι διαφορετικό να παίρνεις επί 15 χρόνια τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικό να είσαι εκτός όπως ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ. Πόσα χρήματα μπορείς να έχεις όταν κάνεις ένα τίμιο επάγγελμα; Πόσο να αντέξω άλλο; Κι αντί να παίρνω ικανοποιήσεις, γιατί η Παναχαϊκή έχει και προπονητικό κέντρο και μεγάλο γήπεδο και κόσμο, βλέπεις και ανεβαίνει η Καλλονή χωρίς γήπεδο, μένει ο Λεβαδειακός με 300 εισιτήρια. Όταν λοιπόν ζεις μόνο από τηλεοπτικά, είσαι έτοιμος να δεχτείς οτιδήποτε.

Ο Βελλής και ο Κούγιας είναι ανεξάρτητοι και δεν γινόμαστε μέρος του συστήματος. Δεν ιδρώνει το αυτί τους που τις ανακοινώσεις τις βγάζουν τέτοιοι αξιόπιστοι άνθρωποι και όχι αυτοί που κινούνται μέσα στο σκοτάδι; Ποιος είναι ιδιοκτήτης του Πανθρακικού, του Εργοτέλη... Στον Εργοτέλη παίρνουν παίκτες που με συνοπτικές διαδικασίες μετακομίζουν. Κατάντησε ο Άρης ομάδα δανεικών. Δεν προβληματίζουν αυτά τους κύριους Μώραλη και Σαρρή; Ποια είναι άλλωστε, η διαδρομή τους στο ποδόσφαιρο;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ