Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου και Αναπληρωτή Οικονομικών κ, Σταικούρα ιδρύεται Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας στο Δήμο Δέλτα. (Αριθ. Πρωτ 1357/10-2-2014, ΦΕΚ . 314/21-2-2014).

Με αφορμή αυτή την απόφαση ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης δήλωσε :

« Η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας και τους κατοίκους του, καθώς προσφέρεται πλέον η δυνατότητα στους ενήλικες ενδιαφερόμενους να βελτιώσουν το επίπεδο εκπαίδευσής τους

Με την απόφαση αυτή ικανοποιήθηκε ένα αίτημα του Δήμου Δέλτα , έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ίδρυση του Σχολείου δίνει μια διαφορετική διάσταση στη λειτουργία που πρέπει να διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών οφείλει να δημιουργεί διεξόδους και στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση

Ευχαριστώ θερμά όσους συνέβαλαν στο να γίνει πράξη το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Δέλτα και ιδιαίτερα του Υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα για τη στήριξη του αιτήματός μας.»

Οι αιτήσεις εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα παραλαμβάνονται από το Δήμο σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο θα λειτουργήσει εντός σχολικού κτιριακού συγκροτήματος με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, σε Δημοτική Κοινότητα που θα εξυπηρετεί την πλειοψηφία των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ