Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

"Ι. ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, ΣΠΕΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ"

Δελτίο τύπου:
Την Τετάρτη 26-2-2014 αντιπροσωπεία πενήντα περίπου πολιτών βρέθηκαν στο δημαρχείο Πυλαίας - Χορτιάτη για να θέσουν το αίτημα των φίλων κοινωνικού ιατρείου, παραχώρησης δημοτικού χώρου για την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου αλληλεγγύης στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η υποδοχή έγινε από αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί, κατά την επίσημη ανακοίνωση, από ανώνυμη καταγγελία για το φόβο επεισοδίων στο δημοτικό συμβούλιο από … ταραχοποιά στοιχεία.

Στη διάρκεια του συμβουλίου και αφού τοποθετήθηκαν οι πολίτες για το αίτημα και την μεγάλη αναγκαιότητά του, το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης ο οποίος είπε ότι το αίτημα αυτό εκφράζει φτηνό λαϊκισμό και εκμετάλλευση της μεγάλης ανάγκης των συμπολιτών μας. Κάλεσε τους πολίτες, από την μία μεριά να αγωνιστούν για ένα σωστό σύστημα υγείας και να αφήσουν τα ημίμετρα των κοινωνικών ιατρείων ενώ αμέσως μετά τους κάλεσε να συμμετέχουν στις δομές αλληλεγγύης του δήμου που όπως εξήγησε αποτελούνται από ομάδα εθελοντών ιδιωτών γιατρών που κατά καιρούς επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ του δήμου για παροχή υπηρεσιών υγείας. Από την μια μεριά καλεί σε αγώνες, αυτός που στήριξε κάθε κυβερνητική επιλογή, προσποιούμενος ότι αγνοεί τους αγώνες των γιατρών και πολιτών που ασχολούνται με τα κοινωνικά ιατρεία και από την άλλη τους καλεί να γίνουν φιλάνθρωποι και εθελοντές που θα φτιάχνουν το πολιτικό προφίλ του.

Τελικά αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για παραχώρηση δημοτικού χώρου από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου μας.

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών και ο επικεφαλής του υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Αντωνούδης, που από την πρώτη στιγμή στήριξε αυτή την προσπάθεια μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση και απόφαση της διοίκησης του δήμου. Καταγγέλλει επίσης την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ