Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ EINAI ETOIMH ΑΚΟΜΑ H ΝΕΡΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ (!)

του Νίκου Κούτρικα
Βρισκόμαστε μόλις... μερικές ημέρες από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ με τον πρωθυπουργό να δηλώνει από την σύνοδο κορυφής ότι η Ελλάδα... παίρνει με σύμμαχό της τα "πρωτογενή πλεονάσματα" με τις.. καλύτερες προϋποθέσεις την προεδρία της ΕΕ.
Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει απαντηθεί το πως θα καλυφθούν... "τηλεοπτικά οι δραστηριότητες της ΕΕ" με αποτέλεσμα να εκφράζεται ακόμα ανησυχία από κύκλους της ΕΕ για το συνολικό εγχείρημα!

Ο κ. Παντελής Καψής σε συνεργασία με την ομάδα του και τον ειδικό διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να πάρουν αποφάσεις για το όλο εγχείρημα της τηλεοπτικής κάλυψης της ΕΕ αφού με απευθείας αναθέσεις αναθέτουν τις εκκρεμότητες σε "ιδιωτικές εταιρείες" χωρίς να λύνεται το πρόβλημα αφού απαιτούνται εξειδικευμένα στελέχη!!!
Ταυτόχρονα - όπως έμαθα από έγκυρη πηγή - προετοιμάζεται από 1-1-2014 η μετατροπή της... ΔΤ σε... ΝΕΡΙΤ η οποία θα ...εισπράττει και ανταποδοτικό τέλος όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα.
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ΔΤ να είναι ο εκκαθαριστής που αναλαμβάνει και όλα τα "βάρη" της εκκαθάρισης και η ΝΕΡΙΤ η "νέα καθαρή" εταιρεία ραδιοτηλεόρασης. Οι συμβασιούχοι της ΔΤ περνούν αναγκαστικά από 1-1-2014 στην ΝΕΡΙΤ και μετατρέπουν σε ΝΕΡΙΤ τις... ανανεούμενες ¨"δίμηνες" συμβάσεις τους .

Το "ακαταδίωκτο" στον Γκίκα Μάναλη της ΔΤ και με τη βούλα του νόμου
Το άρθρο 38 δίνει την δυνατότητα να κινηθεί σε τομές με "νομική προστασία" πλην βαριών αξιόποινων πράξεων έτσι σκοπός του Γιάννη Στουρνάρα είναι να προστατεύσει τον ειδικό διαχειριστή από πιθανές αγωγές στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καψής δουλεύει με μια κλειστή ομάδα που ελάχιστα γνωρίζουν από θέματα της ΕΕ
Στην προσπάθεια κάλυψης της ΕΕ έχει γίνει γνωστό ότι θα ...χρειαστούν ειδικευμένοι συνεργάτες για θέματα ΕΕ όπου ο κ.Καψής "ούτε καν ασχολείται με το θέμα" παραπέμποντας στις "καλένδες τις εξειδικευμένες προσλήψεις" δημοσιογράφων κ.α. όπου είχαν εγκριθεί σημειωτέων σεσχετική τροπολογία που είχε ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή! Ενώ έχουν καταγραφεί οι ανάγκες ο κ.Καψής αγνοεί τις σχετικές επιλογές χωρίς ακόμα ίσως την Δευτέρα μαθαίνω να ανακοινώνει την δική του πρόταση έτσι π.χ. αστυνομικοί συντάκτες κ.α. θα καλούνται να καλύψουν αναρμόδιαφυσικά τις δραστηριότητες της Ελληνικής προεδρίας...!

Οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες δείχνουν έμπρακτα την έλλειψη σχεδιασμού κάλυψης της ΕΕ
Μπορεί οι ...ανησυχίες να έχουν φθάσει στο... κόκκινο με τον ειδικό διαχειριστεί κ.Γκίκα Μάναλη να "υπακούει στις εντολές της ομάδας Καψή" και να υπογράφονται απευθείας αναθέσεις με την σχετική νομική προστασίαάρθρου 38 που αποδεικνύουν όμως περίτρανα όμως ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σε ανθρώπινο δυναμικόόπου ο κ. Καψής θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αξιοποίηση στην ΔΤ-ΝΕΡΙΤ...

Κρίσιμη η εβδομάδα
Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία εβδομάδα πριν την ανάληψη της προεδρίας...
Είναι ώρα συλλογικής ευθύνης όπως έχω ξαναπεί πρέπει οι "ειδήμονες κρατούντες" της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ να λάβουν αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρων της χώρας ΚΑΙ ΌΧΙ το προσωπικό μικροκομματικό "μανιφέστο του παραλόγου" όπου κρατούν τους πάντες θεατές μιας πρόχειρης και ακριβής προσπάθειας "τηλεοπτικού μανταρίσματος της Ελληνικής προεδρίας" με βελόνι και κλωστή από την αιματηρή οικονομική προσπάθεια του Ελληνικού λαού...

ΥΓ.: Μήπως ο κ.Καψής αν και εμφανίζεται πιο "διαλλακτικός" τελευταία να προχωρήσει όλες τις εκκρεμότητες για την τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας ;
Το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ούτε διανοείται κάτι να μην πάει καλά...μαθαίνω ότι οι φωνές του στον... Καψή ακούστηκαν έως το προαύλιο του Μαξίμου όταν είπε στον πρωθυπουργό ότι η Νεριτ θα είναι έτοιμη τονΜάρτιο....

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ