Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ (video)

Οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS George Washington με την αμερικανική αρμάδα που το συνοδεύει στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, πολύ κοντά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning που ασκείται στην περιοχή με τα ολοκαίνουρια μαχητικά J-15 (αντίγραφο των ρωσικών Su-33).

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο ήδη ασκείται στην περιοχή, συνοδευόμενο με 2 πυρολοφόρα αντιτορπιλικά και πιθανόν 2 έως 4 υποβρύχια.

Επισήμως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει προς την περιοχή για να συμμετάσχει στην ετήσια αεροναυτική άσκηση (AnnualEx) 13 που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα συναντηθούν στον αέρα τα αμερικανικά F/A-18E/F Hornet με τα κινεζικά J-15 και πιθανόν να έχουμε και τις πρώτες εικονικές αερομαχίες.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι ΗΠΑ θέλουν "να κόψουν τον τσαμπουκά" στην Κίνα "εδώ και τώρα".

Η άσκηση αυτή, η οποία λαμβάνει χώρα σε χωρικά ύδατα γύρω από την Ιαπωνία, περιλαμβάνει την συμμετοχή ναυτικών μονάδων και μαχητικών αεροσκαφών των 2 χωρών που θα εκτελέσουν σενάρια που αφορούν ναυτική εκπαίδευση, αεροπορικές κοινές επιχειρήσεις , ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και άλλα σενάρια που αφορούν όμως αποκλειστικά την ασφάλεια της ιαπωνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα η άσκηση AnnualEx 13 επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία να εξασκηθούν και να αξιολογήσουν, τις διαδικασίες διαλειτουργικότητας που απαιτούνται για την αποτελεσματική εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων για την άμυνα της Ιαπωνίας σε περίπτωση περιφερειακής κρίσης ή έκτακτης κατάστασης στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού, τονίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι .

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συμμετέχει με το αεροπλανοφόρο USS George Washington (CVN 73), τα πυραυλοφόρα καταδρομικά Ticonderoga, USS Antietam (CG 54) , Arleigh Burke –USS, Curtis Wilbur (DDG 54), USS Lassen (DDG 82), USS McCampbell (DDG 85), USS Mustin (DDG 89) με αριθμό περιπολικών σκαφών και αεροσκάφος AWACS καθώς και ένα υποβρύχιο της δυνάμεως Task Force 70.




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ