Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ "ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ

γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
Δεν ήταν μόνον ένα το κοριτσάκι, αλλά εκατόν έξι παιδάκια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου. Και δεν χρειάστηκαν "σπίρτα" για να ανάψει η φωτιά της δημιουργικής παρουσίας τους επί σκηνής. Απαιτήθηκε απλά έμπνευση, συνεργασία, διάθεση αλλά και πολλή δουλειά. Και αυτό επιβραβεύεται την Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πρόσωπο του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Μανδουραράκη, εμπνευστή και πρωτεργάτη της καινοτόμας αυτής εκπαιδευτικής δράσης.

Το γνωστό και ιδιαίτερο επίκαιρο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», με μια άλλη σκηνοθετική ματιά και ελεύθερη διασκευή, ερμήνευσαν μουσικοκινητικά όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου της πόλεως Σάμου, «μαγεύοντας» το πυκνό ακροατήριο!

Εκατόν έξι παιδάκια επί σκηνής, έδωσαν με αφήγηση και χορό, την δική τους διάσταση σε ένα παραμύθι με σύγχρονα νοήματα, ευαισθησίες και προβληματισμούς. Αυτοσχεδιάζοντας ως προς το τέλος της ιστορίας, κατάφεραν να προσδώσουν μια ιδιαίτερη διάσταση στο παραμύθι, φέρνοντάς το πιο κοντά στην σημερινή αναγκαιότητα της Ελλάδας για ένα μικρό «φως» που να ανάψει την ελπίδα.

Τη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τις χορογραφίες αλλά και τη μουσική επιλογή των κλασικών κομματιών που «έντυσαν» μοναδικά την παράσταση, ανέλαβε ο διευθυντής του σχολείου και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, Γιάννης Μανδουραράκης. Ουσιαστική υπήρξε και η βοήθεια που παρείχαν στην όλη διοργάνωση ο Σύλλογος των διδασκόντων καθώς και οι γονείς των παιδιών.

Το έργο, διακρίθηκε στο θεσμό «αριστεία και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατατάχθηκε στη 17η θέση μεταξύ άλλων 105 που αξιολογήθηκαν ως ικανά προς βράβευση, από το σύνολο των 1.035 που κατατέθηκαν. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ