Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Σουηδίας-Ελλάδας, που απαρτίζεται από 16 βουλευτές του σουηδικού κοινοβουλίου, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Υποδεχόμενος τη σουηδική αντιπροσωπεία, η οποία συνοδευόταν από το Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Αθανάσιο Κοτσώνη και εκπροσώπους του Ελληνοσουηδικού Συνδέσμου Βορείου Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μια Περιφέρεια με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, που καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας και εξόδου από την κρίση. Δεχόμαστε τους εκπροσώπους μιας φίλης χώρας και υποστηρίζουμε και ενισχύουμε τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με χώρες που λειτουργούν ως πρότυπα για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα προβλήματά τους. Γνωρίζω ότι ως λαοί δεν έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στη νοοτροπία, όμως μας συνδέει η κοινή αντίληψη για μια ενωμένη Ευρώπη, με κοινό όραμα και προσανατολισμό, το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, που χρειάζεται τη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στη σουηδική αντιπροσωπεία τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα πεδία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα. «Από την πρώτη στιγμή για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανάπτυξη. Το στοίχημα που έχουμε θέσει στους 10 μήνες της διοίκησής μας είναι να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία την πιο φιλική Περιφέρεια στις επενδύσεις και στο επιχειρείν. Μόνο εάν δώσουμε κίνητρα σε εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες, θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. Όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού, στόχος μας είναι η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Ελλάδας, με επικεφαλής το βουλευτή Christer Engelhardt, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και για την κατατοπιστική συζήτηση που είχαν μαζί του, στο περιθώριο της συνάντησης, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με την Κεντρική Μακεδονία και να ενημερωθούν σε βάθος για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ