Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ"

«Δεν μπορεί να κρατά κανείς ομήρους τους φοιτητές», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην δημοσιογράφο Κάτια Μακρή και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Φυσικά, η οποιαδήποτε διεκδίκηση στην δημοκρατία είναι απολύτως θεμιτή, αρκεί αυτή η διεκδίκηση να μην καθιστά κανέναν όμηρο. Δεν είναι δυνατόν οι διοικητικοί υπάλληλοι τον Πανεπιστημίων με την απεργία τους να κρατούν κλειστές τις πόρτες των Πανεπιστημίων δημιουργώντας μία αφόρητη πίεση στους φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον των σπουδών τους», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς για τους εκπαιδευτικούς που βγήκαν στην διαθεσιμότητα, ο υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε την τοποθέτηση του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα τακτοποιηθούν στις νέες τους θέσεις, είτε σε άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας, είτε σε άλλα Υπουργεία, όπως το Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε μεταξύ άλλων : «Είναι ξεκαθαρισμένο ότι η πρόθεση των βουλευτών δεν είναι να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά να πιέσουν σε μία κατεύθυνση, εκφράζοντας τις αγωνίες του κόσμου. Όλοι συμμεριζόμαστε τις υπέρμετρες θυσίες του έλληνα πολίτη. Την κοινωνική ευαισθησία στον τόπο μας δεν την εκφράζει κανένας μονοπωλιακά».

Τέλος, ο Κ.Γκιουλέκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει άλλη αντοχή για νέα μέτρα. Μαζί με τους αριθμούς που πρέπει να βγάλουν τα ζητούμενα αποτελέσματα πρέπει να διασφαλιστεί και η κοινωνική συνοχή. Αυτό πρέπει να καταλάβουν και οι δανειστές μας, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Έλληνα πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ