Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

VOLVO CONCEPT COUPE (φωτογραφίες και video)

Το Volvo Concept Coupe είναι ένα μεγάλο πολυτελές Coupe, πρωτότυπο προς το παρόν, το οποίο ψελλίζει τις πρώτες λέξεις της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Volvo, σε μία κατηγορία που η σουηδικής καταγωγής μάρκας δεν έχει παρουσία εδώ και πολλά χρόνια - τελευταίο αμιγώς Coupe μοντέλο στην γκάμα της ήταν το Volvo C70 Coupe η παραγωγή του οποίου σταμάτησε το 2002.

Εμπνευστής του Volvo Concept Coupe ο Thomas Ingenlath, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo. Αυτή είναι και η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του, ενώ τις πρώτες σχεδιαστικές επιρροές του σε μοντέλο παραγωγής θα τις δούμε στο μελλοντικό XC90. Ο ίδιος ο Ingenlath δήλωσε πως «το Volvo Concept Coupe δεν είναι ένα φουτουριστικό, ονειρικό αυτοκίνητο αλλά ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε για να μας δείξει που μπορούμε να φτάσουμε με τη νέα πλατφόρμα. Το ολοκαίνουργιο Volvo XC90 (διαβάστε περισσότερα για το Volvo XC90 2012) θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα συνδέεται άμεσα, σχεδιαστικά, με το Volvo Concept Coupe» (δείτε παρακάτω το video με τις δηλώσεις των ανθρώπων τηςVolvo).

Βασικά στοιχεία της αισθητικής του Volvo Concept Coupe αποτελούν τα φώτα με τη LED επιφάνεια σε σχήμα "T" εμπρός και σε σχήμα "C" πίσω. Οι γυάλινες επιφάνειες είναι μικρές, αφήνοντας στο μέταλλο με τις “καθαρές” γραμμές να χαρίσει μία πιο δυναμική εικόνα. Η οροφή είναι πανοραμική, γυάλινη και η μάσκα εμπρός είναι κλασσικού σχεδιασμού για Volvo, όντας πλέον κυρτή. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του αυτοκινήτου, που αναμένεται να περάσει και στα μετέπειτα μοντέλα παραγωγής είναι οι έντονοι “ώμοι” του αμαξώματος στο ύψος των πίσω φτερών που σε συνδυασμό με το τελείωμα του παρμπρίζ στο πίσω μέρος θυμίζει λίγο από το Volvo P1800 που μεσουράνησε τη δεκαετία του '60.

Το εσωτερικό του Volvo Concept Coupe αποτελεί τυπικό δείγμα γραφής σουηδικού design. Σοβαρή σχεδίαση, αυστηρές γραμμές, ξεκάθαρες και επιβλητικές επιφάνειες, καμπύλες και ακμές, συνθέτουν ένα εξαιρετικά μοντέρνο αλλά πάντοτε αυστηρό σύνολο. Αυτό κολακεύεται από τη χρήση υλικών ασυνήθιστων μέχρι σήμερα σε αυτοκίνητα παραγωγής, όπως κατεργασμένο κρύσταλλο στον επιλογέα ταχυτήτων καθώς και εξαιρετικής ποιότητας δέρμα, ξύλο και αλουμίνιο.

Στο κέντρο του ταμπλό του Volvo Concept Coupe δεσπόζει μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία λειτουργεί διαδραστικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και συνδυαστικά με την οπτική απεικόνιση ενδείξεων στο παρμπρίζ, εμπρός από τον οδηγό. Αυτό που παρατηρούμε είναι η απουσία κουμπιών, τα οποία συναντάμε μόνο για το χειρισμό του κλιματισμού.

Το Volvo Concept Coupe είναι κατασκευασμένο βασιζόμενο στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPΑ) και την κίνησή του έχει αναλάβει ένα υβριδικό σύνολο. Αυτό αποτελείται από το νέο 2.0lt κινητήρα Drive-E και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος φτάνει, σύμφωνα με τη Volvo τους 400ps και η ροπή ξεπερνά τα 61.0kg.m.

Το Volvo Concept Coupe θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (δείτε όλα τα μοντέλα της έκθεσης της Φρανκφούρτης).

Το αν θα οδηγηθεί στην παραγωγή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, σίγουρα όμως θα ήταν ένα ευχάριστο γεγονός κάτι τέτοιο. Η Volvo πάντως έχει λείψει από την κατηγορία των αμιγώς Coupe αυτοκινήτων και δεν φανταζόμαστε καλύτερη επιστροφή σε αυτή από ένα ατόφιο Volvo Coupe.






Περισσότερα στο http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=3925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ