Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ (προσφέροντας 40% περισσότερα από τις εκτιμήσεις!)

Στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες η υπό αποκρατικοποίηση περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής η οποία αν και κόστιζε 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τελικά αγοράζεται από τον Ελληνορώσο επιχειρηματία έναντι 14 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει το newmoney.gr, ο έτερος διεκδικητής που αποχώρισε όμως από τις διαδικασίες για το φιλέτο ήταν η εταιρεία ΛΑΜΨΑ, η οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ταμείου που ζητούσε ελάχιστο τίμημα 10 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη διαδικασία αρχικά συμμετείχαν εννέα επενδυτικά σχήματα με έντονη τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων. Οι διεθνείς και εγχώριοι επενδυτικοί όμιλοι υπέβαλλαν προσφορές στις αρχές Απριλίου και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες μεταξύ αυτών ήταν οι, Lamda Development, Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., Δομοτεχνική Α.Ε., Ελληνοβαλκανική, Μεντεκίδης Α.Ε. (κατασκευαστική), Mind Compass (θυγατρική της Dolphin Capital Investors), εταιρία που διατηρεί ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, καθώς και δύο ρωσικές εταιρίες, μία εκ των οποίων συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Το ακίνητο στο Παλιούρι έχει έκταση 210 στρέμματα και περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με τον θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία), όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

Σύμφωνα με το πλάνο πιθανής εκμετάλλευσης, μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης) και 19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών και βιλλών - ξενοδοχείων (πλήρη κυριότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ