Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

12 ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Σίγουρα έχετε ακούσει για κάποιον που έκοψε το δάχτυλό του καθώς έκοβε το σέλινο, για κάποιον που έκαψε το χέρι του στο μάτι της κουζίνας ή για κάποιον που έκαψε τον ουρανίσκο του, επειδή έφαγε λαίμαργα ένα καυτό τυροπιτάκι. Έχετε όμως, ακούσει ποτέ για κάποιον που πνίγηκε σε διαγωνισμό hot dog ή για κάποιον που πέθανε από υπερβολική δόση καφεΐνης;

Εάν έχετε πάθει μέχρι τώρα κάποιο μικροατύχημα στην κουζίνα σας –όπως όλοι μας άλλωστε- καλό θα ήταν να ανάψετε μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σας, για να ευχαριστήσετε τον Κύριο, που η ατυχία σας περιορίστηκε σε τόσο μικρής σημασίας συμβάντα.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν είχαν την τύχη να τραυματίσουν μονάχα το μικρό τους δαχτυλάκι στην κουζίνα, αλλά η μοίρα τους επιφύλασσε ένα πιο μακάβριο μερτικό. Τα ατυχήματα είναι μέσα στη ζωή και αυτά που συμβαίνουν μέσα στην κουζίνα, δεν είναι και τόσο σπάνια τελικά. Ακολουθούν 12 περιστατικά -όπως τα παρουσίασε η DailyMeal- τα οποία οδήγησαν στο θάνατο τους εμπλεκόμενους, με τους περισσότερους μάλιστα να βρίσκονται εν ώρα εργασίας σε κάποια βιομηχανική κουζίνα.

Πνιγμός νεαρού σε διαγωνισμό hot-dog (ΗΠΑ)
Σε μαθητικό διαγωνισμό κατανάλωσης hot dogs, ο 13χρονος Noah Akers έδειξε μάλλον υπερβάλλοντα ζήλο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στην Αϊτή το 2010 και συμμετείχαν συνολικά 13 μαθητές.
Όταν ο Akers άρχισε να πνίγεται από το hot dog, μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη κλινική όπου αφαιρέθηκε το λουκάνικο από το λαιμό του με χειρουργική λαβίδα. Ο μαθητής όμως, έμεινε πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο, προκαλώντας μη αναστρέψιμες ζημιές στον οργανισμό του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή της μηχανικής υποστήριξής του μερικές μέρες αργότερα.

Εργάτης μαγειρεύτηκε σε καζάνι σούπας (Γερμανία)
Εργάτης πέθανε -για την ακρίβεια «μαγειρεύτηκε»- σε εργοστάσιο στο Λούμπεκ της Γερμανίας, το 2009, στην προσπάθειά του να καθαρίσει το καζάνι που παρασκευάζονταν οι σούπες. Ο 36χρονος μπήκε στο τεράστιο σκεύος για να το καθαρίσει, όταν κατά λάθος έκλεισε το καπάκι, παγιδεύτηκε μέσα και πνίγηκε μετά την ενεργοποίηση της αυτόματης λειτουργίας παραγωγής ατμού -κομμάτι της απολυμαντικής ρουτίνας. Ο άτυχος νεαρός κυριολεκτικά μαγειρεύτηκε ζωντανός…

Σοκολατένιος θάνατος (ΗΠΑ)
Ο όρος μπορεί να παραπέμπει σε επιδόρπια βουτηγμένα σε σοκολάτα, αλλά για τον 29χρονο Vincent Smith II, ήταν απόλυτα κυριολεκτική η σημασία της συγκεκριμένης φράσης. Εργαζόμενος σε εργοστάσιο επεξεργασίας σοκολάτας ο Smith έπεσε στη δεξαμενή που χρησιμοποιείτο για το λιώσιμο της σοκολάτας, ενώ συνέλλεγε κομμάτια σοκολάτας. Ο 29χρονος πέθανε ακαριαία αφού δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από τον αναμικτήρα της δεξαμενής. Αν και συνάδελφος του Smith, που βρισκόταν στο σημείο, απενεργοποίησε το συντομότερο το μηχάνημα, ο άνδρας είχε ήδη πεθάνει από τα χτυπήματα.

Έκρηξη σε παράνομο εργοστάσιο ποτοποιίας (Αγγλία)
Έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο –παράνομο- εργοστάσιο ποτοποιίας στην Αγγλία, οδήγησε στο θάνατο πέντε αντρών και στο βαρύ τραυματισμό ενός ακόμα. Όταν οι αρχές έφτασαν στον χώρο της έκρηξης ανακάλυψαν μπουκάλια και χημικά που χρησιμοποιούνται στην παράνομη παραγωγή αλκοόλ. Η κατ’ οίκον παραγωγή αλκοολούχων ποτών είναι παράνομη στην Αγγλία και συνοδεύεται από επιβολή προστίμων και κατάσχεση του λαθραίου ποτού. Μετά από έρευνα στα μαγαζιά της περιοχής, διαπιστώθηκε πως η παράνομη επιχείρηση είχε προμηθεύσει πολλά από αυτά με το λαθραίο αλκοόλ της.

Θάνατος εργάτη μέσα σε μίξερ (Σιγκαπούρη)
Ένας 20χρονος Κινέζος βρήκε βίαιο θάνατο το Φεβρουάριο του 2012 σε εργοστάσιο τροφίμων στη Σιγκαπούρη όπου και είχε μετακομίσει. Ενώ ο νεαρός καθάριζε ένα βιομηχανικού μεγέθους μίξερ, το μηχάνημα τέθηκε αναπάντεχα σε λειτουργία και του μάγκωσε το πόδι. Ο νεαρός ανήμπορος να διαφύγει, καταπλακώθηκε από τη μηχανή και έχασε τη ζωή του.


Χρόνιο νόσημα με αιτία το… ποπ-κορν (ΗΠΑ)
Ο Ronald Kuiper, 69 ετών και επί 26 συναπτά έτη εργαζόμενος σε αμερικανική εταιρεία παραγωγής ποπ-κόρν, οδηγήθηκε στο θάνατο εξαιτίας της εκτεταμένης έκθεσής του στο χημικό συστατικό διακετύλιο, που χρησιμοποιείται από τις εταιρείες για την προσθήκη γεύσης στο ποπ-κορν. Ο Kuiper και ενώ δούλευε για χρόνια στον τομέα αρωματισμού του βουτύρου, διαγνώστηκε με μια σπάνια και μη αναστρέψιμη ασθένεια που προσβάλλει τους πνεύμονες και οδηγεί σε σταδιακή μείωση της χωρητικότητας τους.

Δυο άντρες ψήνονται σε φούρνο (Αγγλία)
Η διοίκηση του συνοικιακού φούρνου στο Λέστερ της Αγγλίας, κάλεσε τους David Mayes και Ian Erickson, 47 και 43 ετών αντίστοιχα, για το καθιερωμένο σέρβις του φούρνου ψωμιού, μήκους 23 μέτρων. Όταν έφτασαν για τη συντήρηση οι δυο άντρες, ο φούρνος είχε βγει εκτός λειτουργίας μόνο για 2 ώρες, ενώ οι οδηγίες υποδείκνυαν τουλάχιστον 12 ώρες απενεργοποίησης του μηχανήματος πριν το σέρβις.
Μετά από μερικά λεπτά και αφού είχαν ήδη μπει μέσα στο φούρνο, οι εργάτες έστελναν μέσω ασυρμάτου πανικόβλητα μηνύματα αναφέροντας πως ο φούρνος ήταν πολύ ζεστός. Ο ιμάντας ασφαλείας του φούρνου δεν είχε τη δυνατότητα αντίστροφης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να «συρθούν» κατά μήκος τους φούρνου οι δυο άντρες σε θερμοκρασία άνω των 100oC, ενώ χρειάστηκαν 17 λεπτά για να καταφέρουν να βγουν εν τέλει από τον πυρακτωμένο φούρνο. Ο Erickson κατάφερε να απελευθερωθεί αλλά πέθανε μετά από λίγο από τα εκτεταμένα εγκαύματα. Για τον δε Mayes χρειάστηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του, ενώ και αυτός πέθανε λίγο μετά την έξοδό του από τον φούρνο από εγκαύματα.

Άντρας πέφτει σε δεξαμενή με ουίσκι (Σκωτία)
Ο 46χρονος Brian Ettles δούλευε σε ποτοποιία παραγωγής ουίσκι στη Σκωτία για 23 χρόνια. Η πτώση του σε μια δεξαμενή γεμάτη με ουίσκι στα πρώτα στάδια της απόσταξής του, ύψους πέντε μέτρων, δεν ήταν ατύχημα. Ο Ettles, μια μέρα μετά τα πεντηκοστά-τέταρτα γενέθλια της γυναίκα του, τον Ιανουάριο του 2012, ανέβηκε σε μια σκάλα και αυτοκτόνησε, πέφτοντας στη δεξαμενή χωρητικότητας 190.000 λίτρων, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα.

Βαρέλι με μπίρα σκοτώνει εργάτη (ΗΠΑ)
Τον Απρίλιο του 2012 σε μια ζυθοποιία στο Portsmouth του Νιου Χάμσαϊρ, ο Benjamin Harris καθάριζε ένα από τα μεταλλικά βαρέλια της μπίρας από τα εναπομείναντα υγρά. Τη στιγμή που γέμιζε ο Harris το βαρέλι με πεπιεσμένο αέρα, εκείνο εξερράγη χτυπώντας τον σφοδρά στο κεφάλι και το στέρνο. Αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Θαμμένος στα φασόλια (ΗΠΑ)
Ο Raymond Segura Jr. εργαζόταν στο εργοστάσιο παρασκευής φασολιών για περισσότερο από 12 χρόνια, όταν συνέβη το τραγικό του δυστύχημα. Ο 56χρονος, με αδιευκρίνιστο τρόπο, τον Μάρτιο του 2012, βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από ένα σωρό με φασόλια. Το προσωπικό ασφαλείας έδρασε άμεσα, όπου 12 και πλέον άντρες έσκαβαν για μια ώρα στο σωρό με τα φασόλια, αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά βρήκαν τον άντρα ήδη νεκρό.

Νεαρός άντρας εγκλωβίζεται σε κρεατομηχανή (ΗΠΑ)
Ο 26χρονος Michael Raper δούλευε σε εργοστάσιο παρασκευής λουκάνικων στην Οκλαχόμα, ως υπεύθυνος καθαρισμού των εξαρτημάτων της κρεατομηχανής. Μια μέρα του Ιουλίου του 2011, καθώς καθάριζε τα εξαρτήματα, έπεσε μέσα στη μηχανή και πιάστηκε ανάμεσα στις λεπίδες. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και για την απελευθέρωση του νεαρού χρειάστηκε να κοπεί η μηχανή στη μέση. Ο Raper ενώ διατηρούσε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του απεγκλωβισμού δεν τα κατάφερε στο τέλος και πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Μαραθωνοδρόμος πεθαίνει από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού (Αγγλία)
Ο γυμναστής David Rogers, 22 ετών, συμμετείχε για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2007. Ο Rogers τερμάτισε μέσα σε μόλις 3,5 ώρες, ενώ μόλις πέρασε τη διαχωριστική γραμμή κατέρρευσε. Οι πρώτες εικασίες έκαναν λόγο για θερμοπληξία, αφού οι θερμοκρασία εκείνη τη μέρα στο Λονδίνο ήταν αρκετά υψηλή.
Ο 22χρονος όμως, πέθανε τελικά την επόμενη μέρα του αγώνα, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν πως η αιτία του θανάτου ήταν η υπονατριαιμία ή αλλιώς, ένας είδος μέθης από το νερό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο αθλητής, εξαιτίας της έντονης ζέστης, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νερού, τόση που ο εγκέφαλός του πρήστηκε, οδηγώντας τον τελικά στον θάνατο.

clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ