Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥ

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Real Fm, Άκη Παυλόπουλου και Έρης Πανάγου, απάντησε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Τρόϊκα φέρεται να ζήτησε την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Καράογλου τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. «Όχι μόνο δεν καταργούμαστε, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «καμία Τρόϊκα δεν μας κατήργησε και αυτό για δυο λόγους. Πρώτον γιατί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επανασύστησε το ΥΜΑΘ όχι μόνο για τους εθνικούς λόγους και το εθνικό μήνυμα που εκπέμπει με την παρουσία του, αλλά επίσης γιατί θέλει και καθημερινά προσπαθεί να του δώσει και μια αναπτυξιακή διάσταση, κάτι που γίνεται πετυχημένα. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν τι εξυπηρετούσε αυτό το δημοσίευμα».

Σε άλλο ερώτημα, σχετικό με το αριθμό των εργαζομένων στο ΥΜΑΘ, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι «το μόνιμο προσωπικό του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης είναι 108 άτομα, δεν υπάρχει ούτε έκτακτο προσωπικό, ούτε συμβασιούχοι».

Όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποχώρηση 20 εργαζομένων από το ΥΜΑΘ, ο Υπουργός απάντησε ότι «τα 20 άτομα για εμάς, σαν ποσοστό, αντιστοιχεί στο 20% του δυναμικού μας και είναι υπερβολικά μεγάλο. Δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα και αν φύγουν αυτά τα άτομα δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε ως Υπουργείο. Σήμερα θα μιλήσω με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρμόδιο Γραμματέα, για να δούμε τι θα γίνει».

Κλείνοντας, ο κ. Καράογλου επανέλαβε ότι «με τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν πρέπει να παίζουμε. Ούτε καταργούνται, ούτε υποβαθμίζονται. Το ΥΜΑΘ διαχρονικά έχει γίνει για να εκπέμπει το εθνικό μήνυμα και στον χρόνο που προηγήθηκε έχουμε αποκτήσει καινούργιες αναπτυξιακές αρμοδιότητες. Ήδη “τρέχουν” 130 επενδυτικά σχέδια στη Βόρεια Ελλάδα ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά δεν μπορούν να σταματήσουν. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουμε να πετύχουμε, μέσα σε ένα ανθρώπινο φιλικό περιβάλλον» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ