Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ PASSWORD

Κανένας κωδικός δεν είναι ασφαλής όταν οι χάκερς μπορούν -και το κάνουν- να τους αποσπάσουν μαζικά από τράπεζες, εταιρείες παροχής e-mail, καταστήματα ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που δεν καταφέρνουν να προστατέψουν επαρκώς τους servers τους.

Από την άλλη, η φόρμουλα password και username πόσο ακόμα θα κρατήσει; Ειδικά με την αύξηση των χρηστών που ζητούν καθημερινά πρόσβαση στο Ίντερνετ από τα λάπτοπ και τα κινητά τους, η εισαγωγή των password γίνεται όλο και μεγαλύτερος πονοκέφαλος.

Έτσι, οι εναλλακτικές επιλογές έρχονται: η Google δουλεύει την ιδέα να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να χτυπάνε απλά τις συσκευές τους με ένα ειδικό δαχτυλίδι που θα περιλαμβάνει τους κωδικούς, ή τη δυνατότητα χρήσης μια κάρτας που μπαίνει στη θύρα USB.

Η FIDO Alliance, σχεδιάζει ένα ανοικτό λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση στις ιστοσελίδες απλά τοποθετώντας στην οθόνη το δάχτυλό τους. «Αυτές οι βιομετρικές τεχνολογίες είναι πια αρκετά ώριμες και σε θέση να κυκλοφορήσουν στην αγορά σήμερα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της FIDO, Ramesh Kesanupalli.

H Motorola έχει πάει ακόμα πιο μακριά: προτείνει ένα «χάπι κωδικών», το οποίο θα αποτελείται από ένα μικροτσίπ και μια μπαταρία και θα ενεργοποιείται από τα στομαχικά οξέα. Το αποτέλεσμα θα είναι η εκπομπή ενός μοναδικού ψηφιακού σήματος.

Μέχρι τότε, οι ειδικοί στα θέματα ασφάλειας στο Ίντερνετ προτείνουν δύο βασικές αρχές: Ένα password πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, περιλαμβάνοντας αριθμούς και σύμβολα και ποτέ να μην γίνεται χρήση του ίδιου password σε περισσότερες από μια ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ