Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ 3.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Παύλου Μελά. Για πάνω από δύο μήνες 50 περίπου σχολεία και 3.000 μαθητές «κατέλαβαν» τους χώρους πολιτισμού και των τριών δημοτικών ενοτήτων (Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης), ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μέσα από το θέατρο, το χορό και τη μουσική στη δική τους πραγματικότητα.

Το φετινό φεστιβάλ παιδείας είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς ήταν αφιερωμένο στην αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν στους χώρους των εκδηλώσεων σχολικά είδη, σχολικά βοηθήματα και ρούχα, καινούργια και μεταχειρισμένα για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων μαθητών.

Οι μικροί μαθητές με δημιουργική φρεσκάδα και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, γιόρτασαν το τέλος του σχολικού έτους, εκφράζοντας παράλληλα με τρόπο καλλιτεχνικό τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους.

Στο τέλος των εκδηλώσεων απονεμήθηκαν αναμνηστικά ενθύμια στους συμμετέχοντες.

«Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο Δήμος σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς, μέσα από συλλογική δουλειά και προσπάθεια, έδωσε και φέτος βήμα στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών, που με τη σειρά τους κρατούν το δικό τους θεσμό ζωντανό» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Εμείς είμαστε όλοι εδώ, συμπαραστάτες στα όνειρα των παιδιών μας, και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να τους δίνουμε κίνητρα για δημιουργία, έκφραση και συμμετοχή μέσα από πολιτιστικές δράσεις. Είμαστε υπερήφανοι που ολοένα και περισσότεροι δημότες μας αγκαλιάζουν ένα από τα παλαιότερα δρώμενα των Δυτικών συνοικιών, το Φεστιβάλ Παιδείας. Στόχος μας είναι να το μεγαλώσουμε και να το διευρύνουμε ακόμη περισσότερο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ