Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ (και μαλακισμένες) ΤΑ "ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ" ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους νέους και τις νέες. Μην τρώτε τον παπά, ρε. Μην κάνετε τέτοιου είδους ψευτομαγκιές. Θα διαλυθείτε κι εσείς και οι οικογένειές σας και όλοι όσους αγαπάτε. Δεν είναι μαγκιά τα διεγερτικά και τα ναρκωτικά. Μαγκιά είναι η επιτυχία του στόχου. Τα άλλα είναι μαλακίες που σας βάζουν σε ένα λούκι από το οποίο δεν θα ξεφύγετε και θα είστε σαν αυτούς του σκερβελέδες που παραπατούν στους δρόμους και δεν τους δίνει κανείς σημασία. Άντε ξυπνάτε, μαλάκες (μόνο στους μαλάκες αναφερόμαστε...) διαβάζοντας όμως ΟΛΟΙ (ακόμα και όσοι δεν είστε μαλάκες...) τα παρακάτω...

Νόμιμες ουσίες που κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εβδομήντα τριών νέων ναρκωτικών, τα οποία διαφημίζονται μέσω Διαδικτύου ως «νόμιμα διεγερτικά» και κατακλύζουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, όχι μόνο στις χώρες της δυτικής Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία, καθώς οι ψυχοδραστικές αυτές ουσίες που εισάγονται από την Κίνα και την Ινδία θεωρούνται εξαιρετικά υψηλής δραστικότητας. Ολες εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο για τις διωκτικές αρχές, καθώς διευρύνουν το πεδίο των ναρκωτικών στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα η έκθεση χαρακτηρίζει την Ελλάδα νέα πύλη εισόδου κοκαΐνης στην Ευρώπη, μαζί με άλλες βαλκανικές χώρες και ο λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι κατασχέσεις της ουσίας στην περιοχή. Αλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έκθεσης είναι επίσης εκείνο που αναφέρει ότι τα συνθετικά ναρκωτικά, όπως η μεθαμφεταμίνη, πλέον συναντώνται και σε χώρες όπου δεν υπήρχαν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Κι ενώ μειώνονται τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση της ηρωίνης στις περισσότερες χώρες, λόγω των προβλημάτων υγείας που συνεπάγεται για τους χρήστες, στην Ελλάδα -εκτός από την πρωτιά που αποκαλύφθηκε στα κρούσματα του AIDS- θερίζει τους χρήστες ναρκωτικών και η ηπατίτιδα C! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά των τοξικομανών που μολύνονται από τη συγκεκριμένη ασθένεια φτάνουν μέχρι και το 80%! Η «σιωπηλή επιδημία», όπως αποκαλείται η επέκταση της ηπατίτιδας τρίτου τύπου, μπορεί να μη διαγνωστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη, αφού μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και όχι μόνο. Και στη χώρα μας τα ποσοστά μολύνσεων από την ηπατίτιδα C είναι ιδιαίτερα αυξημένα ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών. Οσον αφορά, τέλος, τα νέα κρούσματα HIV σε χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, μέσα σε μόλις ένα χρόνο στη χώρα μας καταγράφηκαν 1.507, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν χρήστες που επιδιώκουν να μολυνθούν με AIDS προκειμένου να λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα!

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά επισημαίνει ακόμη τη ραγδαία αύξηση της χρήσης κάνναβης σε όλη την Ευρώπη αλλά και της χρήσης αμφεταμινών, μεθαμφεταμίνης και ecstasy. Η χρήση ναρκωτικών θεωρείται από τις βασικότερες αιτίες θανάτου των νέων στην Ευρώπη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό θνησιμότητας στους προβληματικούς χρήστες αγγίζει το 1-2%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε «υπερ-θνησιμότητα» στη συγκεκριμένη ομάδα, δέκα έως είκοσι φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα άτομα που δεν κάνουν χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ