Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΥΧΤΕΛ - ΤΣΑΜΑΣΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ Β΄ ΚΤΕΟ

Επίσκεψη στην περιοχή του παλιού Β’ ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιοακίμ Φούχτελ και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, συνοδευόμενοι από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης Ιωάννη Παγώνη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Τουλίκα και τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Γεώργιο Παυλίδη.

Σκοπός της επίσκεψης των κυρίων Φούχτελ και Τσαμασλή στο χώρο ήταν να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και, στο πλαίσιο αυτό, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τα κατάλληλα οχήματα.

Ο κ. Φούχτελ ζήτησε να ενημερωθεί για το πλαίσιο λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα και, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί για το θέμα ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Γερμανίας και Ελλάδας, παρουσία Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

Παράλληλα, ο κ. Φούχτελ εξέφρασε την πραγματική του θέληση να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα, καθώς και άλλες υπηρεσίες εμπλεκόμενες με θέματα πολιτικής προστασίας, με την παραχώρηση δωρεάν οχημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής υποσχέθηκε να παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο για χρήση και αξιοποίηση τέτοιου είδους οχημάτων.

Ιδιαίτερη συνεργασία είχε ο κ. Φούχτελ με τον κ. Παυλίδη, ο οποίος του ανέλυσε το σύστημα λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα γενικότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ