Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΝΑΡ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης απέστειλε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας για να διατυπώσει πρόταση για την απόδοση τιμής στον Αλμπέρτο Ναρ.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Κ.Γκιουλέκας:
«Ο Αλμπέρτος Ναρ υπήρξε ένας εξαίρετος συμπολίτης μας και μία εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα της πόλης. Από την ημέρα που έφυγε από την ζωή έως σήμερα, η πόλη που υπηρέτησε με πάθος, τίμησε με την πένα του και συνεισέφερε τα μέγιστα στην ιστορική ανάδειξη και προβολή της δεν έκανε ακόμη το ελάχιστο χρέος της.

Επειδή ο Αλμπέρτος Ναρ προσέφερε –από διάφορες θέσεις- πολύτιμες υπηρεσίες στην γενέτειρά του την Θεσσαλονίκη το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου είναι να δώσει τιμητικά το όνομα του σε μια οδό της πόλης».

Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες που δεν έχουν τιμηθεί, όπως αρμόζει για την προσφορά τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» έχει καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του τις περιπτώσεις των αειμνήστων πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων. «Μια παράλειψη που πρέπει να διορθωθεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.

Η επιστολή, όπως αυτή αποστέλλεται προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη 31/05/2013

Προς
τον Δήμαρχο
και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
           
κ.Δήμαρχε,
Συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο,

Επικοινωνώ μαζί σας με την παρούσα επιστολή για να διατυπώσω μία πρόταση που αφορά στην απόδοση τιμής σε έναν εξαίρετο συμπολίτη μας, σε μία εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα της πόλης, τον Αλμπέρτο Ναρ.
Ο Αλμπέρτος Ναρ υπήρξε τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και συνεργάστηκε και με άλλες εφημερίδες, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και διηύθυνε το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Εβραϊσμού  Θεσσαλονίκης.
Στο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο ασχολήθηκε κυρίως  με την ιστορία και την λαογραφία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ενώ έγραψε δύο συλλογές διηγημάτων καθώς και τη συλλογή πεζών κειμένων με τίτλο «Επιπόλαιος επί πόλεως», με πολλά από τα κείμενα του να έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, ολλανδικά και εβραϊκά.
Από την ημέρα που έφυγε από την ζωή έως σήμερα, η πόλη που υπηρέτησε με πάθος, τίμησε με την πένα του και συνεισέφερε τα μέγιστα στην ιστορική ανάδειξη και προβολή της δεν έκανε ακόμη το ελάχιστο χρέος της.
Επειδή ο Αλμπέρτος Ναρ προσέφερε –από διάφορες θέσεις- πολύτιμες υπηρεσίες στην γενέτειρά του την Θεσσαλονίκη το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου είναι να δώσει τιμητικά το όνομα του σε μια οδό της πόλης.
Παράλληλα, υπάρχουν και άλλες σημαντικές προσωπικότητες που δεν έχουν τιμηθεί, όπως αρμόζει για την προσφορά τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες η δημοτική μας παράταξη έχει καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των αειμνήστων πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων. Μια παράλειψη που πρέπει να διορθωθεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
   
Με τιμή,

ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ