Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Το μπλόκο των κατοίκων της Ιερισσού στη Χαλκιδική επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, αρμόδιο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, Γιάννη Γιώργο.

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους κατοίκους που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Ιερισσού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τους λόγους των κινητοποιήσεών τους και την αντίθεσή τους στην επένδυση των μεταλλείων στις Σκουριές, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρατεινόμενη ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Επίσης, έθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημά τους για την εξομάλυνση της κατάστασης και για την καλύτερη αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Αστυνομία.

“Επισκέφθηκα σήμερα το μπλόκο των κατοίκων στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, όπου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους και να ενημερωθώ επιτόπου για τις θέσεις τους και τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. Η Ιερισσός και η Βόρεια Χαλκιδική βιώνουν αυτό το διάστημα μία δύσκολη κατάσταση, που πλήττει την εικόνα της περιοχής και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, ενώ επιδρά αρνητικά στη θερινή τουριστική κίνηση, στην οποία στηρίζεται σημαντικά η τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θεωρήσαμε απαραίτητο να θέσουμε από την πρώτη στιγμή το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης, να διατυπωθούν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να προωθηθεί ο κοινωνικός διάλογος. Αυτή τη στιγμή είναι απολύτως αναγκαίο να αποκλιμακωθεί η ένταση και να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ομαλότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά μας, μολονότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχουμε αρμοδιότητα για την έγκριση ή όχι της επένδυσης, βασική μας μέριμνα παραμένει, σε κάθε περίπτωση, να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα στους περιβαλλοντικούς ελέγχους που προβλέπονται, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ