Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Του Κώστα Βασιλόπουλου
Χαλαρά (με το λάμδα παχύ αν προτιμάτε) έφυγε από τον Πειραιά με τον βαθμό της ισοπαλίας ο ΠΑΟΚ. Πιο άνετα και χαλαρά μάλλον δεν γίνεται. Τζάμπα η φασαρία που έκανε όλη την εβδομάδα ο Ολυμπιακός. Μας προετοίμασαν για ένα ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ. Το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ανιαρά που έγιναν με αντιπάλους τις δυο ομάδες.

Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα που οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στην εστία του Ιτανζ, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ενώ αντίθετα με τα σουτ που επιχειρούσαν οι δυο ακραίοι χαφ του (Ολίσε και Καμαρά) έφθασε κοντά στο γκολ. Αν μάλιστα το πίστευαν περισσότερο το παιχνίδι οι ασπρόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από το Στάδιο «Καραισκάκης».

Η προβλέψιμη ανάπτυξη του Ολυμπιακού αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Συνολικά ο Δικέφαλος ανασταλτικά λειτούργησε άψογα και έξυπνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εδωσε χώρο στον αντίπαλο, επέτρεψε στους παίκτες του Ολυμπιακού να κουβαλούν ασκόπως την μπάλα καθώς ήταν καλά κλεισμένοι όλοι οι διάδρομοι που οδηγούσαν στην εστία του Ιτανζ που όσες φορές χρειάστηκε είχε μόνο θετικές επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε ένα χαφ στον άξονα περισσότερο δημιουργικό θα εκμεταλλευόταν την ταχύτητα του Καμαρά και το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Λώρενς και Κάτσε έκαναν πολύ δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά κανείς από τους δυο δεν μπορεί με μια πάσα να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Οι δυο μονομαχίες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Απομένει να δούμε αν οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν συμβεί αυτό θα έχει πράγματι τεράστιο ενδιαφέρον η 11 Μαίου. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα αποτελέσει την καλύτερη στιγμή της φετινής περιόδου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο (εκτός από την καταπληκτική πορεία του Αστέρα Τρίπολης) καθώς δεν θα έχουμε τίποτε άλλο να θυμόμαστε από ένα ανιαρό πρωτάθλημα που οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν με το. συνήθη τρόπο.

Υ. Γ. 1 Είπα να μην ασχοληθώ καθόλου με τους διαιτητές του αγώνα αλλά βλέποντας τα ριπλέι δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό. Ο Σιδηρόπουλος πήγε καλά μέχρι το 75΄. Στη συνέχεια είχε άγχος μην τυχόν σκοράρει ο ΠΑΟΚ και γίνει. πανηγύρι. Το ίδιο άγχος είχαν και οι δυο επόπτες. Τους ήταν εντελώς αδιάφορο αν θα εκτεθούν. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην σκοράρει ο Δικέφαλος. Και τι να έκαναν δηλαδή τα παιδιά; Να μην εκτελούσαν τις οδηγίες που τους έδωσαν; Πως θα εξασφαλίσουν θέση στις λίστες της νέας χρονιάς; Γι αυτό καλού κακού σε κάθε φάση που ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε αντεπίθεση σήκωναν τη σημαία για οφ σαιντ. Να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο δηλαδή!

Υ. Γ. 2 Ο μπάρμπα Λίνο τους «κατάπιε». Τον Βλαχοδήμο και τον Φετφαζίδη. Το άθροισμα των ετών των δυο πιτσιρικάδων είναι σχεδόν όσα τα χρόνια του Βραζιλιάνου που προσέθεσε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Υ. Γ. 3 Τον Δώνη τον απέβαλαν γιατί κλώτσησε την μπάλα ή γιατί θεώρησαν ότι ήταν. οφ σαιντ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ