Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΔΩΝΗΣ: "Ο ΠΑΟΚ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ"

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη NOVA για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα.

Η κατάσταση στην οποία είναι ο ΠΑΟΚ:

"Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα σε καλό επίπεδο, προερχόμαστε από καλή εμφάνιση εναντίον του Παναθηναϊκού, όπου είχαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αυτό που θα προσπαθήσουμε και για το επόμενο παιχνίδι είναι να διατηρήσουμε αυτά τα θετικά στοιχεία. Να παρουσιαστούμε δυνατοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δείξουμε πλέον ότι σιγά - σιγά αλλάζουμε επίπεδο κι είμαστε ικανοί για να πετύχουμε τους στόχους μας".

-Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιόμορφος ως προς την εξέλιξή του λόγω και της αποβολής του ποδοσφαιριστή των "πρασίνων", γι' αυτό θέλω να σας ρωτήσω και το επισημαίνω γιατί κάνατε μια αναφορά εσείς στα θετικά στοιχεία εκείνης της αναμέτρησης. Υπάρχουν κάποια από αυτά τα οποία θα θέλατε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ και την Κυριακή;

"Εντάξει ... είναι σημαντικά πράγματα τα οποία τα αναλύσαμε μετά το παιχνίδι αλλά δε θεωρώ ότι οφείλονταν στην ιδιομορφία του παιχνιδιού, ότι ο αντίπαλός μας έπαιξε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 40ο λεπτό. Εμείς είχαμε τα θετικά στοιχεία από το πρώτο λεπτό και πίεση καλή από τους δυο επιθετικούς μας και πολύ καλές αποστάσεις και με το σύστημα το τελευταίο που χρησιμοποιήσαμε σ' αυτό παιχνίδι, ότι στο 'transition' ήμασταν πάρα πολύ καλοί και από άμυνα σ' επίθεση και από επίθεση σε άμυνα με τις επιστροφές μας. Αυτό δείχνει μια καλή εικόνα και προσαρμογή στο τακτικό κομμάτι. Είναι διαφορετικό το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς θα πρέπει να είμαστε - και στα δυο κομμάτια παιχνιδιού - καλοί κι έτοιμοι και όταν δεν έχουμε την μπάλα που πρέπει να είμαστε πιεστικοί για να την κερδίσουμε κι όταν θα έχουμε την μπάλα στα πόδια να έχουμε και καλή κατοχή μπάλας αλλά και να είμαστε καλοί και στο ανοικτό γήπεδο".

-Ποια ή άποψή σας για τον Ολυμπιακό κι αν πιστεύετε ότι παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός πως έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εχει μεγαλύτερο κίνητρο ο ίδιος ή ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο κατόπι των φετινών του στόχων;

"Η κάθε ομάδα - πιστεύω ότι - έχει το δικό της κίνητρο. Οταν είσαι ο πρωταθλητής θέλεις πάντα να διατηρήσεις το πρεστίζ, θέλεις πάντα να παίζεις καλά και να κερδίζεις. Από την άλλη εμείς είμαστε - θα έλεγα - μια ομάδα καινούρια η οποία βάζει στόχους, θέλει να βάλει στο μέλλον τον πιο υψηλό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και για μας είναι ένα σημαντικό παιχνίδι να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας για τη συνέχεια και για τη διεκδίκηση του ενός τίτλου που είναι το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και την πρωτιά στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα έλεγα ότι ίσως αυτή τη χρονιά έχει δυο διαφορετικές εικόνες. Η μια εικόνα στον πρώτο γύρο όπου με την ποιότητα και την ικανότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έκαναν τη διαφορά και μπορούσε εύκολα να κερδίζει τους βαθμούς. Κι από την άλλη να υπάρχει μια διαφοροποίηση μετά την αλλαγή του προπονητή ώστε να μπούνε περισσότερα νέα παιδιά, να δοθούνε ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές αλλά έχει βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που διατηρούνται, όπως είναι οι καλές στημένες φάσεις όπου σχεδόν το 45-50% των τερμάτων του τα πετυχαίνει από εκεί και πολλές πλαγιοκοπήσεις και πολλά τελειώματα από τη μικρή περιοχή που πρέπει να είμαστε εμείς προσεκτικοί".

-Πολλά έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό γύρω από την ομάδα. Θεωρείτε πως την έχουν επηρεάσει εσωτερικά αλλά κι εσείς, ως άνθρωπος, πως το διαχειρίζεστε;

"Κοιτάξτε εγώ έχω μια φιλοσοφία ζωής λίγο διαφορετική. Στη ζωή μας και στον δρόμο μας θα βρεθούν προβλήματα. Πρέπει όταν βρεθούν αυτά τα προβλήματα, να μάθουμε να πορευόμαστε μ' αυτά, να ζούμε, να τ' αντιμετωπίζουμε κι από εκεί και πέρα να συγκεντρωνόμαστε σ' αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε. Εγώ συγκεντρώνομαι σ' αυτό που πρέπει να κάνω είτε κάποια πράγματα μου αρέσουν, είτε κάποια πράγματα δε μου αρέσουν. Είμαι επαγγελματίας, πρέπει να σκεφτώ το καλύτερο της ομάδας και πάνω σ' αυτό λειτουργώ.

Οταν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα κανένας δεν είναι άτρωτος. Ολοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα είτε αφορά τον προπονητή, είτε αφορά τους ποδοσφαιριστές, είτε αφορά όλη την ομάδα, είτε αφορά κάποιον ποδοσφαιριστή που έχει αποχωρήσει, όπως αποχώρησε ο Γκαρσία. Αρα λοιπόν, όταν υπάρχουν συναισθήματα φυσικά κι επηρεαζόμαστε. Νομίζω ότι όλο αυτό το διάστημα η ομάδα κι εγώ κι ο ποδοσφαιριστής που αποχώρησε, ο Πάμπλο, επηρεαστήκαμε αρνητικά και το μόνο που δεν έχει κάνει είναι καλό".

- Τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια πληροφορία αναφορικά με την αναπροσαρμογή του συμβολαίου σας έπειτα από συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας τον κ. Σαββίδη. Τι ακριβώς συνέβη;

"Μα είναι ξεκάθαρη η κατάσταση ... Γενικώς, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει ... Πολλές φορές μου έλεγαν όταν ζούσα στην Αθήνα - γιατί Θεσσαλονικιός είμαι, εδώ έχω μεγαλώσει - είναι δύσκολη πόλη η Θεσσαλονίκη ποδοσφαιρικά. Σίγουρα το αντιλαμβάνομαι κι εγώ, ως ένα βαθμό. Αλλά νομίζω πως υπάρχει αρκετή εσωστρέφεια. Κι αντί ν' ασχολούμαστε ότι η ομάδα προοδεύει, λύνει πολλά σοβαρά προβλήματα, που ζηλεύουν όλοι οι υπόλοιποι εμείς καθόμαστε κι ουσιαστικά προσπαθούμε να βγάλουμε με τα ίδια μας τα χέρια τα "μάτια" μας.

Αυτό πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε ν' ανακαλύψουμε ένα πρόβλημα κι ο καθένας να το αναλύσει από τη δικιά του πλευρά αλλά να βλέπουμε μια πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ο ΠΑΟΚ προοδεύει, ο ΠΑΟΚ έχει βάλει μεγαλύτερους στόχους και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα ούτε το τι έκανα εγώ με το συμβόλαιο, ούτε το τι έκαναν κάποιοι ποδοσφαιριστές με το συμβόλαιό τους, γιατί δεν είναι θέμα μόνον του προπονητή, έχουν γίνει και πολλές αλλαγές και σε συμβόλαια μέσα. Υπάρχει μια νοοτροπία διαφορετική όπου ο ιδιοκτήτης στην ομάδα δε θέλει αυτή τη δημοσιοϋπαλληλική συμπεριφορά αλλά θέλει ανθρώπους με κίνητρα και φιλοδοξίες. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που στο παρελθόν έχω "πετάξει" πολλά εκατομμύρια γιατί κάπου δεν πέρναγα καλά. Δεν αλλάζω ποτέ τη δικιά μου τη νοοτροπία. Θέλω να διεκδικώ στόχους κι είμαι φιλόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει πολλές φορές είναι η υπερβολική μου φιλοδοξία και πίστη στους στόχους. Και πιστεύω ότι μπορούμε στην ομάδα μας να πετύχουμε τους στόχους κι αν πετύχουμε τους στόχους πρέπει όλοι να πληρωθούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ