Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΗΣ: "ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013 Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη", Χρήστου Μάτη, σχετικά με τα δημοτικά τέλη:

Χωρίς δημοτικά τέλη για το 2013 ο Δήμος Θεσσαλονίκης!
Στον αέρα η καθαριότητα της πόλης

Χωρίς δημοτικά τέλη για το 2013 είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος απέρριψε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, επικαλούμενος τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην ισχύει, η είσπραξη των δημοτικών τελών να μην μπορεί να γίνει και οι υπηρεσίες καθαριότητος του δήμου που δουλεύουν σε ανταποδοτική βάση να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση.

Η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης λήγει στις 7 Μαρτίου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προεργασία για αυτήν, καθώς θίγονται θέματα τιμολόγησης των υπηρεσιών, την αρμοδιότητα για την οποία έχει μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διοίκηση πρέπει στη συνεδρίαση της Δευτέρας να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης ολοκληρωμένη εισήγηση με τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Τους είχαμε επισημάνει στη σχετική συζήτηση, ότι ο υπολογισμός των τελών δεν μπορεί να γίνει με κριτήρια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, τα οποία ήδη κατέρρευσαν αφήνοντας απροστάτευτες ακόμη και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έργα του μετρό.

Αν θέλουν να τους ξαναπούμε τι δεν πρέπει να κάνουν! Οι πολίτες και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πληρώνουν πολλά για μία ανύπαρκτη καθαριότητα.

Η ολιγωρία του Δήμου γίνεται ακόμη πιο έντονη λαμβάνοντας υπόψη τη διαδρομή της απόφασης του κ.Καρούντζου.

· 9 Ιανουαρίου : εκδόθηκε

· 7 Φεβρουαρίου : πρωτοκολλήθηκε στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου

· 8 Φεβρουαρίου : προωθήθηκε στο Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου στις,

· 13 Φεβρουαρίου: έφτασε στη Διεύθυνση Προσόδων

· 21 Φεβρουαρίου: μπήκε στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής

· 28 Φεβρουαρίου : συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή χωρίς εισήγηση

· 4 Μαρτίου: Θα συζητηθεί ξανά στην Οικονομική Επιτροπή για να ασκηθεί προσφυγή.

Πρακτικά δηλαδή χρειάστηκε ένας μήνας για να πάει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, (απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων) και επί 21 ημέρες περιφέρεται αναρμοδίως στα γραφεία του Δήμου.

Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να υφίσταται άλλους βαρύγδουπους ερασιτεχνισμούς!

Μπορεί να γίνει μία πόλη για μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ