Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ

Ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για επιβολή του νέου ενιαίου φόρου στην συνολική ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένων οικοπέδων, αγροτεμαχίων και γηπέδων εκτός σχεδίου σε όλες τις περιοχές της χώρας. 
Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» το σχέδιο θα εφαρμοστεί αρχής γενομένης από την άνοιξη του 2013, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιητικές και διορθωτικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων.

Αμέσως μετά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δρομολογηθούν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές αφετηρίας για τα εκτός σχεδίου, τις λεγόμενες αρχικές τιμές βάσης, ή ειδικές τιμές βάσης που σε ορισμένες περιοχές-φιλέτα, όπως στην Αττική, τουριστικές παραλιακές ζώνες, νησιά, κ.α. θα ξεπερνούν και το 100%. Στην τελική φάση οι νέες αντικειμενικές τιμές στα εντός σχεδίου ακίνητα που θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις εμπορικές και θα αναπροσαρμόζονται αυτόματα κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα εφαρμοστούν και στα εκτός σχεδίου με κατάργηση των τιμών εκκίνησης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η ένταξη στη φορολογητέα ύλη των οικοπέδων, αγροτεμαχίων και γηπέδων εκτός σχεδίου θα συμβάλει στη δικαιότερη κατανομή των βαρών και στην αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων από «χρυσές δουλειές» με ακίνητα. Μάλιστα, θέτουν το ερώτημα αν είναι δίκαιο κάποιος που έχει πρώτη κατοικία να καταβάλλει φόρο και να υπόκειται στα τεκμήρια και κάποιος άλλος που έχει στην κατοχή του μεγάλες εκτάσεις εκτός σχεδίου σε περιοχές-φιλέτα να μην πληρώνει φόρο και να ταυτόχρονα να βάζει στην τσέπη αφορολόγητα μεγάλα κέρδη από την πώληση, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ