Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ...

Σε άλλη ανάρτησή μας, πριν μερικές ημέρες, σας δώσαμε συμβουλές για το πώς πρέπει να πίνουμε τα ποτό μας και να μην μας "χαλάσει" (διαβάστε ΕΔΩ). Σήμερα θα αναφερθούμε στην προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε όταν σκοπεύουμε να πάμε κάπου να τα τσούξουμε γερά...
Δείτε, λοιπόν, μερικά κόλπα για να προετοιμαστείτε σωστά όταν έχετε προγραμματίσει έξοδο και σκοπεύετε να πιείτε κάτι παραπάνω. Φυσικά οι συμβουλές δεν αφορούν όσους θα οδηγήσουν στην επιστροφή αφού αυτοί δεν θα πρέπει να πιουν, ούτως ή άλλως, περισσότερο από μισό ποτήρι αλκοόλ.

Η κατανάλωση λίγων σπαραγγιών αρκεί για να απολαύσει κανείς τη νυχτερινή του έξοδο χωρίς παρενέργειες. Έρευνα του Institute of Medical Science σε συνεργασία με το Jeju National University της Νότιας Κορέας έδειξε ότι τα μέταλλα και τα αμινοξέα που περιέχονται στα συγκεκριμένα λαχανικά μπορούν να αποτρέψουν τα συμπτώματα hangover και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες. Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει, επίσης, ότι τα αμινοξέα που περιέχουν διεγείρουν τη λειτουργία των ενζύμων, η οποία με τη σειρά της επιταχύνει τη διάσπαση του αλκοόλ από τον οργανισμό. Μέσα από τις έρευνες οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές που είχαν καταναλώσει σπαράγγια υπέφεραν από λιγότερο έντονα συμπτώματα το επόμενο πρωί, παρά το γεγονός ότι είχαν πιει τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ. 

Εκτός από τα σπαράγγια όμως, υπάρχουν κι άλλες τροφές που προστατεύουν από το hangover, όπως το αβοκάντο. Η αργή απελευθέρωση ενέργειας προστατεύει από την πείνα και από την πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που προκαλεί το αλκοόλ.

Πριν από τη βραδινή έξοδο, καλό είναι επίσης να πιείτε χυμό μήλου, ο οποίος διατηρεί τον οργανισμό ενυδατωμένο, ενώ αποκαθιστά τα επίπεδα βιταμίνης C που μειώνονται από το αλκοόλ.

Ειδικοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν, ακόμα, ότι ιδανικές τροφές για πριν το ξενύχτι είναι ο καπνιστός σολομός και το τυρί με πλήρη λιπαρά, γιατί επιβραδύνουν την πέψη, αλλά και οι μπανάνες, οι ντομάτες και ο χυμός πορτοκάλι γιατί τροφοδοτούν τον οργανισμό με κάλιο, βιταμίνες B και C, που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το γάλα και τα αβγά αποτελούν επίσης καλούς συμμάχους για το ξενύχτι, γιατί έχουν ισορροπημένο συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών ώστε να διατηρούν τον γλυκαιμικό δείκτη σε σταθερά επίπεδα. Επιπλέον, προσφέρουν στον οργανισμό μέταλλα και βιταμίνες που προστατεύουν από τις βλαβερές επιπτώσεις του αλκοόλ.

Τέλος, οι παλιότεροι έλεγαν ότι λίγες κουταλιές ελαιόλαδο προσφέρουν προστασία από το μεθύσι και τις συνέπειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ