Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΟ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη! Μετράει 12 γκολ σε 41 ευρωπαϊκές παρουσίες και μερικά από αυτά τα γκολ χάρισαν στην ομάδα μεγάλες νίκες! 
Oπως στο Ζάγκρεμπ τον Δεκέμβριο του 2010 εναντίον της ΝΚ Dinamo Zagreb, που ισοδυναμούσε με την πρόκριση στους «32» του Uefa Europa League, αλλά ασφαλώς κι αυτό που πέτυχε στις 30/11/2011 -ένα χρόνο πριν- στο «White Hart Lane» κόντρα στην Tottenham στη μεγάλη νίκη - πρόκριση με 2-1.
«Ένα γκολ το οποίο θυμάμαι ακόμη και τώρα πολύ καλά», λέει αποκλειστικά μιλώντας στο paokfc.gr ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ. «Όχι απλά το τελείωμα της φάσης, όταν δηλαδή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκόμεζ, αλλά από το ξεκίνημά του. Θυμάμαι την κούρσα μου από τα δεξιά, την σέντρα του Γιώργου Γεωργιάδη στο ύψος του πέναλτι. Την... εκτέλεση»!

- Ήταν μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία με αποκορύφωμα τη νίκη μέσα στο Λονδίνο...
«Ισως εκείνη η νίκη επί της Τότεναμ να ήταν η πιο όμορφη ευρωπαϊκή στιγμή μας. Κι αυτό γιατί συνδυάστηκε ένα σημαντικό «διπλό» με την πρόκριση μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Φανταστείτε, ότι μετά από αυτή την νίκη μας, εμείς ήμασταν στους «32» και η Τότεναμ που ήταν το μεγάλο όνομα του ομίλου μας έμενε εκτός...».

- Και με πολύ κόσμο για άλλη μια φορά να ακολουθεί την ομάδα στην Αγγλία και να γιορτάζει την επιτυχία μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν;
«Για μας ήταν διπλή η χαρά. Το χαρήκαμε διπλά εκείνο το βράδυ γιατί δώσαμε το δικαίωμα στους φίλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη».


Tottenham - ΠΑΟΚ 1-2: O Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκοράρει στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης...

- Μια νίκη που στο τέλος δεν ήρθε και τόσο εύκολα, παρά το γεγονός ότι στο 15ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ελέω της αποβολής του Κώστα Σταφυλίδη, αλλά και της πίεσης των Αγγλων στο β' μέρος;
«Ειλικρινά, δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα χωρίς την αποβολή του Κώστα. Κανείς δεν ξέρει. Μέσα στο γήπεδο δεν σκεφτόμασταν ότι εμείς είμαστε δέκα και ο αντίπαλος παίζει με ένδεκα. Ούτε ότι ο προπονητής της Τότεναμ έριξε στο γήπεδο όλα τα χαρτιά του στο δεύτερο ημίχρονο. Η ουσία είναι ότι στο τέλος εμείς φύγαμε νικητές».

- Ξεχωριστή στιγμή αυτή η νίκη και το γκολ;
«Είναι από τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε αθλητή. Κι ασφαλώς δεν θα σβήσουν ποτέ από την μνήμη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ