Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ... ΕΤΑΙΡΟΥΣ!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Αποτελεί πάγια αρχή να μην γίνονται μετρήσεις της κοινής γνώμης όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο σημαντικό γεγονός.
Επομένως – ακόμη και όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται για λόγους άσχετους με την ανάγκη να «φωτογραφίζεται» η άποψη της κοινής γνώμης – η τελευταία έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «6 Μέρες», κατέγραψε μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά την κατέγραψε στην πιο κρίσιμη φάση όσον αφορά στην λύση του ελληνικού προβλήματος.

Δηλαδή, την ώρα που οι δανειστές κωλυσιεργούσαν, η δόση δεν ερχόταν και η χώρα και η κυβέρνηση βρίσκονταν σε ένα απαράδεκτο, πλην όμως κενό.

Είναι βέβαιο ότι διαφορετική θα ήταν η στάση της κοινής γνώμης αν η δόση είχε εκταμιευτεί και είχαν αρχίσει να μπαίνουν οι βάσεις για την εκκίνηση της οικονομίας.

Άλλωστε και η ίδια η έρευνα κατέγραψε την απογοήτευση της ελληνικής κοινής γνώμης όσον αφορά στις κωλυσιεργίες των δανειστών και την αδυναμία τους επί καιρό να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν.

Επιπλέον, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται με άνοδο της «Χρυσής Αυγής».

Αποτελεί αυτό επιτυχία; Είναι λόγος για να πανηγυρίζει κανείς; Τι θα συνέβαινε αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην πραγματική ζωή;

Κι’ αν δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι μαζί τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν το 28,5% των ψήφων – όπως κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν – τι συμπέρασμα βγαίνει από την… αντίπαλη πρόσθεση – αν υπάρχει τέτοια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ένα 23,5% - άντε 25.5% με την αναγωγή. Μπορεί αυτό να προστεθεί στο 7,5% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Άγνωστο.

Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα προσθέσει το δικό του ποσοστό (5,5% στην δημοσκόπηση), ποια ποσοστά θα προστίθεντο αν χρειαζόταν να σχηματιστεί κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Αλλά μέσα στη σύγχυση, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται με ένα 3,5% - άντε 4,5% με την αναγωγή – αν και καμιά άλλη δημοσκόπηση δεν έχει εμφανίσει τόσο χαμηλά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Στην προσπάθεια δηλαδή να παρουσιαστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι, καταποντίστηκαν και όλοι οι πιθανοί εταίροι του.

Οπότε; Οπότε καλύτερα να περιμένουμε την επόμενη δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί χωρίς να υπάρχει γεγονός σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ