Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ θέτει σε σκληρή δοκιμασία  την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν.
Το σημείο αιχμής εμφανίζεται στο 2ο άρθρο του νομοσχεδίου το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ καθώς εκεί οι βουλευτές των δύο κομμάτων χαράσσουν τις βασικές κόκκινες γραμμές τους.
Ειδικότερα, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Αντζελα Γκερέκου, Θεοδώρα Τζάκρη κ.α. λένε πως αν «δεν προστεθεί ρύθμιση ώστε κάθε αποκρατικοποίηση να περνά πρώτα από την βουλή για έγκριση» τότε θα καταψηφίσουν.
Από την άλλη η απάντηση ήρθε από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ανέφερε πως «Η τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή».
Δήλωση που φαίνεται να διόγκωσε την δυσφορία στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ο κ. Μπόλαρης κληθείς να σχολιάσει το τελεσίγραφο του υπουργού, απάντησε πως στο συγκεκριμένο άρθρο «έχουν μπει δισεκατομμύρια περιουσίας του ελληνικού λαού. Αυτή η περιουσία μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί για το συμφέρον του λαού. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με διαφάνεια μέσω της Βουλής. Αν έχουν να μας πούνε μια άλλη πρόταση την ακούμε. Όμως μόνο με διαφάνεια μπορούν να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, αυτή είναι που ενδιαφέρει τους σοβαρούς επενδυτές. Η αδιαφάνεια αφορά άλλου είδους επενδυτές».
Όμως πέραν του ΠΑΣΟΚ, και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο άρθρο καθώς θεωρεί ότι δεν έχει «αναπτυξιακό χαρακτήρα» και πως δεν διασφαλίζει «τους στρατηγικούς φορείς του δημοσίου που διαχειρίζονται νερό και ενέργεια». Σύμφωνα μάλιστα με την κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη το κόμμα σκέφτεται ή την καταψήφιση ή την αποχή από την ψηφοφορία.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκινά στις 6 το απόγευμα, ενώ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και για τα 4 άρθρα του νομοσχεδίου και τις 2 τροπολογίες, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ