Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ"

«Πλήρη διαλεύκανση αμέσως και κάθαρση σε όλους τους τομείς» ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ-3 στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Κατερίνα Ρενιέρη.
Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πέσει φως άμεσα σε ότι συμβαίνει.
Και το γεγονός ότι βγήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ζήτησε να προχωρήσουν οι υποθέσεις αμέσως και από την πλευρά της δικαιοσύνης αλλά και από την Βουλή ώστε να διαλευκανθεί οτιδήποτε υπάρχει, δείχνει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για να προχωρήσουν τα ζητήματα διαφάνειας και κάθαρσης.
Ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο όταν ο ελληνικός λαός κάνει τόσες θυσίες να πλανάται οποιαδήποτε σκιά».

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως:
«Είναι σημαντικό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής από ευθιξία δήλωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση».

Λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ερωτηθείς από την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη για το νέο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο Κ. Γκιουλέκας ανέφερε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως το ζητούμενο είναι τα μέτρα να κατανέμονται όσο το δυνατόν πιο δίκαια, δηλαδή αυτοί που έχουν περισσότερες αντοχές να σηκώσουν περισσότερα βάρη.
Και θεωρώ πως όλη η προσπάθεια που καταβάλλεται στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται καθημερινά. Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση η οποία πρέπει να πετύχει για το καλό του τόπου».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές μας ότι δεν μπορούν να σφίγγουν συνέχεια τη θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού όπως έγινε με την βαθιά υφεσιακή πολιτική που ακολουθήθηκε τα 2,5 τελευταία χρόνια.
Και πρέπει να αντιληφθούν ότι ο,τιδήποτε συμβαίνει στην χώρα μας δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά επηρεάζει ολόκληρη την Ευρωζώνη. Γι αυτό και γίνεται αυτή η προσπάθεια διαπραγμάτευσης ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ