Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ" (συνέντευξη στον Real FM και την Κάτια Μακρή)

Ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στην δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, στην εκπομπή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε πως αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα και μίλησε για την μηδενική αντοχή και ανοχή του ελληνικού λαού και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.

"Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γιατί, όπως είπε, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Πάρα πολλές οικογένειες έχουν περάσει το κατώφλι της εξαθλίωσης και της εξουθένωσης. Τα βάρη δεν μπορούν να τα σηκώνουν συνέχεια οι ίδιες πλάτες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας.

Σχετικά με τα νέα μέτρα ο βουλευτής τόνισε:

"Το τελικό πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Σίγουρα, όμως, δεν μπορούμε να μιλάμε για οριζόντια μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, μας βύθισαν σε μία φοβερή ύφεση και εξουθένωσαν την ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουμε πλέον τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε κυρίως για μέτρα που ικανοποιούν περισσότερο το αίσθημα δικαίου και απευθύνονται πρωτίστως σε εκείνους που έχουν περισσότερες αντοχές και όχι στους οικονομικά ασθενέστερους. Όπως μιλάμε και για μια σειρά ρυθμίσεων που τις επιζητεί η ελληνική κοινωνία, όπως είναι αυτές για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς κ.ά.".

Και επισήμανε:

"Στη Νέα Δημοκρατία μιλήσαμε επανειλημμένως για την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων δυσβάσταχτων μέτρων, που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτό είναι και το αντικείμενο της διαπραγμάτευσής μας με τους δανειστές μας. Υπάρχει μια ανοιχτή διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. Πρέπει να αντιληφθούν οι δανειστές μας ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας έντιμος λαός, αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του και θέλει να τις εκπληρώσει. Με την πολιτική, όμως, που μας επέβαλλαν τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον κι αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους και ο ελληνικός λαός να σηκώσει κι άλλες θυσίες. Η διαπραγμάτευση είναι και θα είναι δύσκολη. Είναι ένας αγώνας που θα δίνεται συνεχώς γιατί είναι η μόνη λύση για να βγούμε από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ