Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70% ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Πάνω από 70% «μαύρη» εργασία στον κλάδο των μεταφορών στη Β. Ελλάδα, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε από εργαζόμενους σε εταιρείες, το τελευταίο διάστημα.


«Οδηγοί εργάζονται ανασφάλιστοι και αδήλωτοι σε πάρα πολλές από τις εκατόν πενήντα εταιρίες που υπάρχουν σε όλη τη Β. Ελλάδα και μέχρι τη Λάρισα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΜ Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η ΠΟΣΕΜ διαπιστώνει επίσης αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων με επαγγελματικά αυτοκίνητα, το πρώτο οκτάμηνο του 2012, σε σχέση με πέρσι, κυρίως λόγω υπερβάσεων του ωραρίου και εξάντλησης των οδηγών.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται ως αιτία, η νύστα, γιατί οι οδηγοί εξαναγκάζονται από τις εταιρίες να υπερβαίνουν το ωράριο και τις προβλέψεις του ΚΟΚ», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέλος, η ΠΟΣΕΜ καταγγέλλει «δραματική μείωση των ελέγχων» των αρμοδίων υπηρεσιών, στις εταιρίες του κλάδου, για «μαύρη» εργασία και για παραβάσεις στο μεταφορικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ