Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η MCLAREN ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ (video)

Η τεχνολογία που υπάρχει στους αγώνες μπορεί να κάνει κάποια χρόνια να περάσει στα πολιτικά αυτοκίνητά μας, ωστόσο δε χρησιμοποιείται μόνο σε αυτά αλλά και σε στρατιωτικά οχήματα.
Ιδίως το Foxhound πρέπει να είναι το πιο… racing στρατιωτικό όχημα καθώς στην κατασκευή του έχουν βοηθήσει οι McLaren και BMW καθώς και μηχανικοί αγώνων ράλι.

Όπως δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Sun», με αφορμή την έλευση των πρώτων Foxhound στο Αφγανιστάν, η McLaren καθώς και η BMW αλλά και μηχανικοί με υπηρεσία σε αγώνες ράλι, έβαλαν όλη τους την τέχνη προκειμένου να δημιουργήσουν το πλέον ασφαλές στρατιωτικό όχημα που είχαν ποτέ οι Βρετανοί στρατιώτες.

Βέβαια η παραπάνω πρόταση σημαίνει πολλά από μόνη της, αλλά δεν λέει και τίποτα αν σκεφτεί κανείς πως το προηγούμενο όχημα των Βρετανών στρατιωτών ήταν το Snatch Land Rover, δηλαδή το Defender 110 με τις απαραίτητες μετατροπές.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας ξόδεψε 270 εκατομμύρια λίρες για 300 Foxhound, δηλαδή 345 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι κάτι που δεν ευχαριστεί και ιδιαίτερα τους Βρετανούς πολίτες, τουλάχιστον εκείνους που διαφωνούν ήδη με τις αποστολές της Αγγλίας στο Αφγανιστάν.

Από πλευράς χαρακτηριστικών το Foxhound κινείται από έναν diesel κινητήρα 3.2lt με ιπποδύναμη στα 218ps. Είναι 4κίνητο αλλά μπορεί να κινηθεί ακόμη και με τρεις ρόδες, ενώ το πάτωμά του είναι σχεδιασμένο σε σχήμα V για να μην πλήττεται σημαντικά από εκρήξεις. Έχει πλήρωμα δύο ανδρών και μπορεί να μεταφέρει άλλους τέσσερις. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του πάντως είναι πως ο κινητήρας του μπορεί να αφαιρεθεί μόλις σε μισή ώρα.


Περισσότερα στο highoctane.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ