Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΙΔΟΣ: "ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ "ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ""

Ο Νίκος Παντίδος μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου για την προετοιμασία του Άρη στην Ιταλία και για της προοπτικές τόσο της ομάδας όσο και του ίδιου. Αναλυτικά, το φετινό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, είπε:


Σε δύο ημέρες συμπληρώνετε δύο εβδομάδες στην Ιταλία. Πρώτο φιλικό απέναντι στην Σιένα, σήμερα το δεύτερο. Ποια είναι τα δικά σου συμπεράσματα;
«Η Σιένα ήταν μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς. Σίγουρα έγιναν και λάθη, υπήρξαν και κάποια θετικά στοιχεία, τα οποία κρατάμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός και μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια θα διορθώσουμε αυτά τα λάθη και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα».

Πρώτη σου προετοιμασία με τον Αρη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου και οι διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με αυτές που έκανες τα προηγούμενα χρόνια;
«Όπως και να το κάνουμε, ο Άρης είναι ομάδα Super League, μια μεγάλη ομάδα, αλλά μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς. Οι διαφορές είναι πολλές. Όταν είσαι σε ομάδα Α' Εθνικής οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, πιο υψηλές, όπως και το επίπεδο δουλειάς είναι πιο ποιοτικό και υψηλό».

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το βάρος πέφτει περισσότερο σε εσάς του αμυντικούς…
«Δεν λέει κάτι αυτό. Όλη η ομάδα αμύνεται και όλη η ομάδα επιτίθεται. Ο κόουτς σίγουρα θέλει να παίξει πιο αμυντικό σύστημα και αυτό φαίνεται ότι βγαίνει -μέχρι τώρα- στην ομάδα».

Πώς σου φαίνεται το σύστημα που ακολουθεί με τα τρία στόπερ;
«Στο φιλικό με τη Σιένα έδειξε ότι κολλάει στον Άρη. Δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις από τους Ιταλούς, είχαμε κλειστούς τους διαδρόμους και σίγουρα πιο συμπαγή άμυνα».

Θα είναι το στίγμα του Άρη το πρέσινγκ, η καλή αμυντική λειτουργία και οι κλειστοί χώροι;
«Η ομάδα αποτελείται από νεαρά παιδιά και λογικό είναι να υπάρχουν περισσότερα τρεξίματα, άρα και πιο πολύ πρέσινγκ στον αντίπαλο. Δουλέψαμε αρκετά στη φυσική κατάσταση και την αντοχή και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Μια προσωπική ερώτηση, Νίκο. Βλέπουμε ότι έχεις πολλά τατουάζ στο σώμα σου. Σημαίνουν κάτι για σένα;«Είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και από εκεί ξεκίνησε η ιδέα. Το πρώτο που έκανα είναι ο σταυρός στην πλάτη, επειδή πιστεύω στον Θεό. Από εκεί άρχισαν όλα. Δεν σημαίνουν κάτι παραπάνω. Μόνο αυτό στο δεξί μου χέρι είναι χριστιανικό, όλα τα υπόλοιπα έγιναν επειδή μου άρεσαν».

Η απόκτηση του Ρούμπεν Πουλίδο από τον Άρη σου δημιουργεί μια επιπλέον πίεση;
«Δεν μπορώ να πω ότι μου δημιουργεί πίεση. Ίσα ίσα βλέπω με θετικό μάτι ότι θα έρθει ένας τόσο έμπειρος παίκτης, με τον οποίο αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση. Δίπλα του θα μάθω πολλά, συν ότι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό».

Για στόχους μπορούμε να μιλήσουμε;
«Στόχος της ομάδας είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και σε κάθε παιχνίδι να δίνει τα πάντα στο γήπεδο».

Ποιες είναι οι βασικές εντολές του κ. Κατσαβάκη;
«Μας ζητάει να έχουμε καλή τακτική μέσα στο παιχνίδι, σωστές τοποθετήσεις και να γίνεται εκεί που πρέπει και στο σημείο που πρέπει σωστό πρέσινγκ».

Περιμένεις την «πρεμιέρα» σου στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;
«Ποιος δεν θέλει να παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο και ειδικά του Άρη!».

Γιατί πιστεύεις ότι δεν κατάφερες να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό;
«Δούλεψα πολύ σκληρά και εκεί, ωστόσο υπήρχαν άλλες προτεραιότητες τότε για τους ανθρώπους της ομάδας. Έπρεπε να πάω δανεικός στη Γ’ Εθνική, να πάρω κάποια παιχνίδια στα πόδια μου. Τα έκανα αυτά τα παιχνίδια, αλλά έκριναν στον Παναθηναϊκό ότι δεν είμαι αρκετά έτοιμος για να μείνω και προσωπική μου επιλογή ήταν να φύγω, από το να κάθομαι και να μην παίζω».

Άρα η παρουσία σου στον Άρη ενδεχομένως να είναι και η ευκαιρία σου να αποδείξεις κάτι στον Παναθηναϊκό
«Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα, όπως και για πολλά άλλα παιδιά. Πήγα Β’ Εθνική, δεν με παρακολούθησαν αρκετά, γιατί το πρωτάθλημα αυτό στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον. Πιστεύω τώρα ότι στον Άρη έχω να αποδείξω πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ