Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με αφορμή την επετειακή, γενέθλια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα 25 χρόνια της, ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τονίζει την πολύτιμη συνεισφορά της ορχήστρας, κατά την ιστορική της διαδρομή, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης, αλλά και της επικράτειας γενικότερα.

Συγχαίρει, επίσης, το εκλεκτό δυναμικό των μουσικών που τη στελεχώνουν, το οποίο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αντεπεξέρχεται στις καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις με αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας υψηλή ποιότητα μουσικής στους πολίτες και παρακάμπτοντας κατά τη μουσική δημιουργία, τα όποια εμπόδια.

Λυπούμαστε που η συμφωνική μας ορχήστρα στερείται εκείνων των δραστηριοτήτων που θα τη φέρουν ακόμα πιο κοντά στους Θεσσαλονικείς, αφού η Διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που εγκλωβίζουν την ορχήστρα σε μια εσωστρέφεια.

Ευχόμαστε, με την ευκαιρία των γενεθλίων της, να αντιληφτεί η Διοίκηση τη βαρύτητα αυτού του τόσου σημαντικού καλλιτεχνικού σχήματος που διαθέτει και να του δώσει προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του σχήματος στην τρέχουσα δομή του, αλλά και τη δυναμική που του δίνει η λαμπρή ιστορική του πορεία. Με τον τρόπο αυτό η ορχήστρα και, επομένως ο Δήμος, θα ανταποδώσει στους Θεσσαλονικείς και το φιλόμουσο κοινό την καλλιτεχνική παιδεία που αξίζει να έχει.

Ευχόμαστε η αποψινή συναυλία να αποτελέσει την απαρχή για νέες μεγάλες επιτυχίες. Χρόνια πολλά, ευχές σε όλα τα μέλη της ορχήστρας. Να τα εκατοστίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ