Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ή ανανεώσεις) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ

Oι δύο καθοριστικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Super League είναι οι εξής:
Οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα θα έχουν δικαίωμα τριών μεταγραφών ή ανανεώσεων συμβολαίων τη θερινή περίοδο, ανεξαρτήτου ηλικίας ή εθνικότητας. Παράλληλα, θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό Ελλήνων παικτών ως 24 ετών αντί ως 22 ετών όπως ήταν η αρχική ποινή. Επίσης, τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έχουν δικαίωμα μεταγραφής ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η παραπάνω πρόταση ψηφίστηκε από το σύνολο των ομάδων πλην της Skoda Ξάνθης.

Είναι η τρίτη φορά, που αλλάζει το "ποινολόγιο" και η δεύτερη εντός της τρέχουσας περιόδου. Η απόφαση είχε και την έγκριση της ΕΠΟ, αφού πριν από τη Γ.Σ. αντιπροσωπεία της Διοργανώτριας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο και είχε "ανάψει" το "πράσινο φως".

Θυμίζουμε, ότι οι ποινές, που είχαν αποφασιστεί σε περίπτωση, που μία ΠΑΕ δεν εξασφάλιζε την άδεια ήταν : 1) Υποβιβασμός, 2) Απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων σε παίκτες άνω των 22 ετών.

Προκειμένου όμως, το πρωτάθλημα να "υποβιβαστεί" αγωνιστικά και να γίνει κυριολεκτικά δύο ταχυτήτων, η Super League κατέληξε στα παραπάνω.

Παράλληλα, στη Γ.Σ. δεν "πέρασε" η πρόταση του Εργοτέλη για αναδιάρθρωση "εδώ και τώρα" της κατηγορίας, ώστε να αυξηθούν σε 19 οι ομάδες (να μην υποβιβαστούν, δηλαδή, οι Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Δόξα Δράμας). Έτσι και το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Για να εγκριθεί η πρόταση θα έπρεπε να ψηφίσουν 50% + 1 ομάδες, δηλαδή οι 9 από 16 ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν 7 ναι, 3 λευκά και 6 όχι.

Επτά ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης. Πρόκειται για τους Εργοτέλη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Δόξα Δράμας, Άρη, Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό. Αντίθετα, κατά ψήφισαν έξι, οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ. Παράλληλα τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ έδωσαν λευκή ψήφο και πρόκειται για τους Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα ζούμε ..με μια τροποποίηση του ήδη τροποποιημένου κανονισμού που στην περίπτωση uefa προέβλεπε ακόμα κα ιτον υποβιβασμό των μη αδειοδοτούμενων ομάδων ...όλα βολεύονται ..τι κι αν δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις ??Τι κι αν χρωστάς ??? Θα έρθει μια τροποποίηση και θα σε βολέψει ..και μετά εσύ ο ίδιος θα έχεις το θράσσος να μιλλάς για κάθαρση στο Ελληνικό πρωτάθλημα....Α ρε Ελλαδάρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ