Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση "Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων":
Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις αντιδράσεις και τις κινήσεις Φορέων του κλάδου των ΜΜΕ μετά την Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ το Σάββατο, 16 Ιουνίου, στο οποίο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, «απλοί μέτοχοι» του Οργανισμού Ασφάλισης, ακύρωσαν με την δυναμική και τις παρεμβάσεις κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου της φωνής και της οργής τους σχετικά με την λεηλασία των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ. Σχεδόν σε όλες τις ανακοινώσεις των Συλλογικών Φορέων, δεν γίνεται ξεκάθαρος λόγος για την καθολική απαίτηση παραίτησης όλου του Δ.Σ του ΕΔΟΕΠ από την Γενική Συνέλευση και την άμεση εποπτεία του, έκπτωτου πλέον, Δ.Σ από ομάδα Ορκωτών Λογιστών ή Ελεγκτών που θα έπρεπε να είχαν ήδη οριστεί από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΙΕΑ και την ΕΣΗΜΘ, οι οποίοι είναι και ιδρυτικοί Φορείς του ΕΔΟΕΑΠ. Διαβάσαμε βέβαια τις «θεσμικά συμβατές» διατυπώσεις, αλλά και πάλι πουθενά δεν είδαμε την ανάκληση των Μέλων του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ από τις Ενώσεις τους. Αντί αυτών των αυτονόητων κινήσεων διαβάσαμε σχεδόν πανομοιότυπες «στρογγυλεμένες» παραινέσεις που προτρέπουν την, έκπτωτη πλέον, Διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ «η οποία κατά το Καταστατικό φέρει την αρμοδιότητα, να σταθμίσει τα νέα δεδομένα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στο χώρο του οργανισμού κατά το συμφέρον των ασφαλισμένων».

Κυριολεκτικά «χαρτοπόλεμος»...
Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε από «διαρροές» ότι θα κληθούν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο τα Μέλη της στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ για να τους ζητηθούν . . . διευκρινίσεις σχετικά με αποφάσεις που πιθανώς να έβλαψαν τον Οργανισμό και κατά συνέπεια τον δημοσιογραφικό Κλάδο. Για να σταματήσει ο οδοστρωτήρας του Μνημονίου, που οδηγά η κα Σπανοπούλου εναντίον των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων και των κόπων δεκαετιών, που τις εξανέμισε με μία υπογραφή της καούμε τους Ιδρυτικούς Φορείς του ΕΔΟΕΑΠ να ξεκινήσουν άμεσα συγκεκριμένες διαδικασίες για την διενέργεια ανεξάρτητης Αναλογιστικής Μελέτης, καθώς με «χαρτοπόλεμο» δεν σταματά ο μνημονικός «οδοστρωτήρας» που οδηγά η κα Σπανοπούλου.

Συνάδελφοι,

Καλούμε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ άμεσα να ανακοινώσει τι προτίθεται να πράξει, με ποιες διαδικασίες και με ποιές νομικές ενέργειες.

Καλούμε το Δ.Σ να απαιτήσει από τα Μέλη της ΕΣΗΕΑ, και από την κα Σπανοπούλου συμπεριλαμβανομένης, που μετέχουν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, να παραιτηθούν ΤΩΡΑ, γιατί με αποφάσεις τους έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Ηδη δύο Μέλη του Δ.Σ οι κυρίες Ελένη Δελβινιώτη και Μαρία Παπατόλια παραιτήθηκαν, αναλογιζόμενες το μέγεθος των ευθυνών τους και ότι το Δ.Σ είναι έκπτωτο μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να παραπέμψει ΑΜΕΣΑ στο Πειθαρχικό τα Μέλη της για αποδεδειγμένα τεράστια βλάβη στα συμφέροντα χιλιάδων μελών της ΕΣΗΕΑ και όχι να δέχεται την «προκαταρκτική» έγκληση του Πειθαρχικού. Παράλληλα να καλέσει τα αναπληρωματικά Μέλη να παραιτηθούν για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Δεν θα επεκταθούμε σε άλλες αυτονόητες κινήσεις, καθώς πιστεύουμε πως οι περισσότερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν δηλώσει με ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους. Όπως επίσης με την παρουσία τους στην Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Τέλος επειδή «το διοικείν εστί προβλέπειν» αναφέρουμε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ ότι μέσα στο Καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει και νέο πογκρόμ απολύσεων από τους εκδότες και μόνο με ενωμένο τον Κλάδο θα ελπίζει να τις αντιμετωπίσει. Ενός κλάδου που δοκιμάζεται εκ νέου μετά τις ισοπεδωτικές αποφάσεις του, έκπτωτου πλέον, Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και τον βίο και πολιτεία Σπανοπούλου για την διαχείριση των αποθεματικών του.

Την ενότητα αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι με τις πράξεις και όχι μόνο με ανακοινώσεις.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δε διαγράφουμε. Τα χρήματα θα επιστρέψουν ΟΛΑ στο ταμείο μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
andimosiografoi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ