Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΣΑΔΟ: "ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ"

Ο Μανουέλ Μασάδο έδωσε συνέντευξη στην "Ο Jogo", λέγοντας αρκετά για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη, αλλά και την επιθυμία του να συνεχίσει. Συγκεκριμένα...


«Ήταν συμπτωματικό να δουλέψω στα 56 μου στο εξωτερικό. Συνέβη λόγω του πρόωρου τερματισμού της προηγούμενης συνεργασίας μου με τη Βιτόρια Γκιμαράες και λόγω ενός προβλήματος υγείας, που με άφησε τέσσερις, πέντε μήνες χωρίς δουλειά. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω στο πρωτάθλημά μας μετά την αποχώρησή μου από την Γκιμαράες (26 Αυγούστου) αλλά δεν τη δέχτηκε για το λόγο που ανέφερα. Τον Ιανουάριο, έχοντας ξεπεράσει το προσωπικό μου πρόβλημα, υπήρχε η ευκαιρία να βγω έξω και τη δέχτηκε. Ήταν μία νέα εμπειρία. Είχα σκεφτεί τη μετανάστευση, γιατί σήμερα οι αγορές είναι πολύ ανοιχτές.
Όταν έφτασα ο ΑΡΗΣ ήταν στην 11η θέση με μέσο όρο 1,1 πόντους σε κάθε παιχνίδι και αρκετές δυσκολίες. Ήμουν ο τρίτος προπονητής της σεζόν. Ο ΑΡΗΣ ζει μία ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία του, με σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Ήταν μία πολύ πλούσια εμπειρία, λόγω του αριθμού των προβλημάτων που είχα να αντιμετωπίσω και με οδηγούσαν στο να πρέπει να βρω λύσεις σχεδόν καθημερινά. Ήταν παράδοξο, γιατί έφυγα από τη Βιτόρια, ομάδα με πολύ ισχυρούς δεσμούς με τους οπαδούς και οικονομικά προβλήματα και πήγα σε μία με σχεδόν ίδιο προφίλ. Ο ΑΡΗΣ και η Βιτόρια μοιάζουν πολύ».

Για την πορεία της ομάδας με αυτόν στον πάγκο: «Είχαμε 14 παιχνίδια στο πρόγραμμα και τα 11 πήγαν πολύ καλά. Διπλασιάσαμε τον μέσο όρο πόντων μας από έναν στους δύο ανά παιχνίδι. Ανεβήκαμε από την 11η στην 6η θέση και ήμασταν ένα βήμα από τα πλέι οφ όταν δυστυχώς ένα περιστατικό έφερε τα πάνω κάτω. Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι ένα πλαστικό μπουκάλι πετάχτηκε στο βοηθό διαιτητή, που έτυχε να είναι γυναίκα. Διακόπηκε το παιχνίδι, το χάσαμε με 3-0 και τιμωρηθήκαμε με αφαίρεση βαθμών και ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το γεγονός χάλασε τη δουλειά που κάναμε. Στο τέλος βρεθήκαμε στην 8η θέση».

Για το αν θα συνεχίσει: «Υπάρχει διάθεση να συνεχίσουμε αλλά θα εξαρτηθεί από τον τη διοίκηση. Η διοίκηση του συλλόγου είναι ιδιαίτερη και οι ισορροπίες επηρεάζονται από τρεις δυνάμεις. Τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή και τον SUPER 3, έναν σύνδεσμο φιλάθλων που δίνει πολύ δυναμικό παρόν».

Για την επικοινωνία στην ομάδα: «Υπήρχε ήδη μεταφραστής, γιατί ο προηγούμενος προπονητής ήταν Πολωνός, είχαμε όμως τέσσερις ή πέντε γλώσσες. Όταν οι ασκήσεις ήταν πιο πολύπλοκες έπρεπε να τις εξηγήσουμε μισή ώρα πριν το χαλάρωμα».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Κάναμε δουλειά σε βάθος στον ψυχολογικό τομέα, γιατί οι παίκτες είχαν χρωστούμενα και οικονομικές δυσκολίες. Αντιμετώπισα απεργίες τρεις φορές, δύο και τρεις ημέρες, κάτι που δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ».

Για το αν η κρίση στην Ελλάδα επηρέασε το ποδόσφαιρο: «Ναι, υπάρχει άμεση σχέση. Εκεί τα πράγματα είναι όπως κι εδώ, γιατί υπάρχουν λιγότερα χρήματα για το ποδόσφαιρο. Η διαφορά είναι πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ