Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ;"

Ανακοίνωση των "Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων":
"Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την συμπεριφορά των παρατάξεων εκείνων, που με την γνωστή τακτική τους οδηγούν σε αδιέξοδο, σε ρήξη και σε διάσπαση τον Κλάδο.

Την Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Ιουνίου θα στηθούν κάλπες αρχικά για να εγκριθούν(;) οι ελλειμματικές οικονομικές καταστάσεις της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στην κάλπη θα έμπαινε και το ερώτημα της εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ για την προκήρυξη απεργιών λες και η δυνατότητα του Δ.Σ να προκηρύσσει απεργίες έληξε και ήθελε ανανέωση. Όμως...

Όμως για μία ακόμη φορά το Δ.Σ της ΕΣΗΕ φάνηκε απροετοίμαστο και άβουλο να κρατήσει τις διαδικασίες μίας Γενικής Συνέλευσης. Και όσοι είχαν απομείνει στην Γενική Συνέλευση, γύρω στις πεντέμιση η ώρα το απόγευμα, ενώ είχε λήξει η στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι είχαν αποχωρήσει για τη δουλειά τους, το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσής δέχθηκε, εν μέσω απειλών, πρόταση Μελών του μεικτού Συμβουλίου για να μπει στην κάλπη.

Από νωρίς το μέλος του Δ.Σ Ηλίας Κανέλης, γνωστός «διαλύτης» των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, ξεκίνησε το «έργο» του προκαλώντας την «αντίδραση» των «διαφωνούντων» από την Αριστερά της . . . διεκδίκησης και του αγώνα.

Στη συνέχεια άρχισαν πάλι οι γνωστές μεθοδεύσεις και γνωστές τακτικές «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» για να έχουν οι γνωστές ομάδες από κοντά (με αόριστες υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα):

• τους συνταξιούχους που τους έχουν κόψει την σύνταξη,
• τους απογοητευμένους απεργούς που οι γνωστοί «πατερούληδες» του ανύπαρκτου υπαρκτού σοσιαλισμού, εκμεταλλεύονται τη θέση τους και την αγωνία τους να βρουν δουλειά έστω και χωρίς αμοιβή,
• τους εργαζόμενους σε επίσχεση απέναντι σε εργοδότες, που καμία απόφαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δεν τους έχει αγγίξει, ενώ υπαιξερούν κρατήσεις και μισθούς,
• τους «είλωτες» των sites και των δελτίων παροχής, που ενώ ξέρουν πως χρειάζεται καταστατική Γενική Συνέλευση για να αλλάξει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, τους εκμεταλλεύονται ανελέητα για ψηφοθηρικούς λόγους, μέχρι
• και όσους εργαζόμενους απέμειναν στα ΜΜΕ, αυτούς που με νύχια και με δόντια κρατούν την ανασφαλή θέση εργασίας, αυτούς που κανείς δεν θα νοιαστεί αν αύριο απολυθούν και θα οδηγηθούν τα κρεματόρια του Μνημονίου, αυτούς που συντηρούν ακόμη τα γλίσχρα έσοδα της ΕΣΗΕΑ, αυτούς που κανείς δεν ρωτά ποιες διεκδικήσεις θα ήθελαν, αυτούς που οι κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ αγνοούν στις αποφάσεις τους για απεργίες, χαρίζοντας μεροκάματα στους εκδότες σε απεργίες που δεν έχουν καμία στόχευση, κανένα αποτέλεσμα και κανένα μέλλον.

Σήμερα Πέμπτη, 31 Μαϊου, και να μεσολαβεί η αργία της Δευτέρας 4 Ιουνίου, ακόμη η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ανακοινώσει πάνω σε ποια ερωτήματα θα κληθούμε να αποφασίσουμε στην ψηφοφορία της επόμενης Τρίτης και Τετάρτης. Αν δεν έχουν καταλάβει ότι οδηγούν τον Κλάδο σε πλήρη διάσπαση και ρήξη, ας αποφασίσουν να κάνουν εκλογές για να δουν την απήχησή τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 5Ης ΚΑΙ 6Ης ΙΟΥΝΙΟΥ

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΠΩΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ.


ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ