Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Fernando Camano Garcias επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Σκοπός της επίσκεψης του ευρωπαίου τεχνοκράτη ήταν ο έλεγχος ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ και, ειδικότερα, των έργων αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας το οποίο καλύπτει το ποσοστό της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την αναλογία 85%-15% της χρηματοδότησης από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους αντίστοιχα.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Garcias με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, διαβεβαίωσε ότι σκοπός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι να στηρίξει την ανάπτυξη της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η επιτυχία της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση και να κινηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης, σημαίνει την επιτυχία της Τράπεζας». Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, με την ευκαιρία της επίσκεψης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ολοκλήρωση των έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέσω των έργων περιβαλλοντικής εξυγίανσης που υλοποιούνται μειώνονται οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι και οι επιπτώσεις στη φύση, τα οικοσυστήματα αλλά και την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, εξασφαλίζεται η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων που παράγονται στην Πέλλα.

Ο κ. Garcias αποχώρησε με άριστες εντυπώσεις από την περιοχή μας και, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, πρόκειται να δώσει άμεσα την εντολή αποδέσμευσης της χρηματοδότησης για τα συγκεκριμένα έργα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ