Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ETERMITI ARTEMIS

Η Eterniti Motors παρουσίασε το δεύτερο δημιούργημά της, μετά το… εναρκτήριο Eterniti Hemera και το ονόμασε Eterniti Artemis, αποδεικνύοντας πως κάποιος αρχαιολάτρης Άγγλος βρήκε τα απαραίτητα χρήματα για να ξεκινήσει μια εταιρεία που θα απευθύνεται στους πλουσιότερους τούτου εδώ του κόσμου.


H Eterniti Motors εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2011, θέλοντας να επαναπροσδιορίσει τον όρο της πολυτέλειας και της μοναδικότητας σε ένα αυτοκίνητο. Η πρώτη της ορατή προσπάθεια για αυτό, ακολούθησε ένα μήνα αργότερα όταν στη Φρανκφούρτη παρουσίασε το Eterniti Hemera που ήταν μια Porsche Cayenne με αμάξωμα από σύγχρονα ελαφρά υλικά.

Τώρα η Ημέρα έδωσε τη θέση της στην Άρτεμις αλλά πιο ταιριαστό θα ήταν να τη δώσει στη Χίμαιρα, μιας και το Eterniti Artemis δεν το λες και όμορφο. Είναι και πάλι μια Porsche Cayenne αυτή τη φορά πιο αλλαγμένη και πιο… περιποιημένη από τους ανθρώπους της Eterniti ώστε να είναι το πρώτο Super SUV στον κόσμο.

Ο όρος προφανώς έχει να κάνει με τα λεφτά γιατί η Porsche Cayenne κοστίζει 150.000€ αλλά ως Eterniti Artemis ξεπερνά τις 350.000€. Άρα αν η Porsche Cayenne είναι SUV, το Eterniti Artemis είναι Super SUV. Απλό ε;

Πέρα από τα λεφτά πάντως στην Eterniti Motors διατείνονται πως αυτό που κάνουν έχει και ουσία γιατί οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων έχουν περισσότερο χώρο στη διάθεσή τους και κάθονται πάνω σε εξώραφα δερμάτινα καθίσματα. Εμφανισιακά στο αμάξωμα από ανθρακονήματα και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί αεραγωγοί δίνοντας μια αγριάδα, ενώ μπροστά οι τρεις σίτες δείχνουν ότι η Artemis είναι έτοιμη να σε κατασπαράξει.

Στο εσωτερικό πλην τω καθισμάτων υπάρχει iPad και δύο ειδικές υποδοχές για αυτό, υποδοχή για iPod, εξελιγμένο ηχοσύστημα και ντουλαπάκι για να κρατά τα ποτά στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Κάτω από το καπό που επίσης έχει έναν αεραγωγό, υπάρχει ο 4.8lt V8 της Porsche Cayenne με τα δύο turbo και τους 600ps. Επίσης και όλα τα υπόλοιπα είναι Porsche Cayenne και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να τα ξαναγράφω και να τα ξαναδιαβάζετε.

Με αυτό το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο της λοιπόν η Eterniti Motors, μιας και το Hemera ήταν μόνο ένα εκθεσιακό δείγμα και στοχεύει να φτιάξει καμιά 50αριά τον πρώτο χρόνο για να πουλήσει τα 45 από αυτά στην Κίνα και τα υπόλοιπα στην ευρύτερη Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο που μέχρι το τέλος του 2013 η εταιρεία σκοπεύει να έχει 4 υποκαταστήματα εκτός των κεντρικών στο Λονδίνο και αυτά θα είναι στην Ταϊπέι, στο Χόνγκ Κονγκ, στο Τόκιο και στην Κίνα.

Δείτε περισσότερες εξωτερικές και εσωτερικές φωτογραφίες στο
http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=2885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ